“VW” valde devusi zaļo gaismu “Bentley” apvidnieka ražošanai

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Koncerna "Volkswagen" (VW) valde pieņēmusi lēmumu sērijveida ražošanā ieviest "Bentley" apvidus automobili, vēsta Vācijas izdevums "Handelsblatt".

Pagaidām ar "Falcon" nosaukumu pazīstamais "Bentley" apvidus automobilis maksās no 200 tūkstošiem eiro un gadā plānots realizēt 5000 tā vienību.

Jau iepriekš VW valdes priekšsēdētājs Volfgangs Dirhaimers intervijās norādījis, ka "Bentley" apvidus automobiļa nonākšana sērijveida ražošanā ir ļoti ticama. Pēc vācu izdevuma informācijas, valde pieņēmusi gala lēmumu, uzskatot, ka "Bentley" apvidus automobiļa projekts atmaksāšoties.

Interesanti, ka "Handelsblatt" ziņo, ka "Bentley" apvidus automobilis tikšot ražots Bratislavā, Slovākijā, un pēc tam nosūtīts uz Lielbritāniju kopā salikšanai. Jāatzīmē, ka tādā gadījumā tas nebūs pirmais "Bentley" modelis, kas tiek ražots ārpus Lielbritānijas – šobrīd "Flying Spur" sedans tiek montēts Drēzdenē, Vācijā.

Atgādinām, ka pagājušā gada pavasarī Ženēvas autoizstādē "Bentley" prezentēja apvidus automobiļa konceptu "EXP 9 F". Kopš tā laika "Bentley" apvidnieka prototips ticis bieži kritizēts dizaina dēļ. Ražotājs mierina, ka sērijveida versija būšot vizuāli pielīdzināta esošajai "Continental" modeļu saimei.


Темы: , , , ,
Написать комментарий