Rēzeknē notiks reģionālā skate «Gada izrāde 2012»

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

2. un 3. martā Rēzeknē norisināsies amatierteātru reģionālā skate, kur Rēzeknes, Gulbenes, Ludzas novada Isnaudas un Madonas novada Saikavas amatierteātri rādīs labākos iestudējumus un sacentīsies par iekļūšanu skates finālā „Gada izrāde 2012” un šīs vasaras XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku programmā.

Latvijas amatierteātru „Gada izrāde 2012” skates fināls notiks 6. un 7. aprīlī Dailes teātrī Rīgā, bet Dziesmu un Deju svētkos amatierteātru labākās izrādes būs skatāmas no 3. līdz 5. jūlijam Dailes teātrī, Leļļu teātrī, Rīgas Latviešu biedrības namā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Vērmanes dārzā.

Par to, ka rēzekniešus novērtē gan žūrija, gan publika, var pārliecināties, atsaucot atmiņā iepriekšējo gadu iegūtās nominācijas, kas liecina par amatierteātru augsto māksliniecisko līmeni:

Latvijas amatierteātru Gada režisors 2011 – Iļja Bočarņikovs (Torntons Vailders „Mūsu pilsētiņa”, Rēzeknes teātris-studija „Joriks”);
amatierteātru Gada aktrise 2011 – Olga Radomane (Torntons Vailders „Mūsu pilsētiņa” – Emilī, Rēzeknes teātris-studija „Joriks”);
amatierteātru Gada izrāde 2010 – Dario Fo, Franka Rame „Brīvā laulība” (Rēzeknes Tautas teātris, režisore Māra Zaļaiskalns);
Skatītāju balva 2010 par Valentīna Krasnogorova lugas „Cietsirdīgā mācība” iestudējumu Rēzeknes teātra-studijas „Joriks” režisoram Vladimiram Petrovam.

Kā rēzekniešiem veiksies šogad, cik spēcīgi būs kaimiņu iestudējumi, to vajag vērot un vērtēt klātienē, ejot uz izrādēm un atbalstot. Neturēsim īkšķus mājās, iesim uz izrādēm un uzmundrināsim aktierus ar skaļiem aplausiem!


Написать комментарий