I.Gradkovska: LBAS Daugavpils centrā griežas arvien vairāk cilvēku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) Daugavpils centra konsultante darba aizsardzības jautājumos Ingrīda Gradkovska paziņoja portālam Gorod.lv, ka pēdējā laikā centrā griežas arvien vairāk dažādu uzņēmumu darbinieku, kuri vēlas iestāties arodbiedrībā, lai saņemtu atbalstu. 

Pēc I.Gradkovskas vārdiem, Daugavpils centra birojā griežas ar sūdzībām par darba devējiem, varas iestādēm utt., tomēr, ja rodas nepieciešamība piedalīties kādā protesta akcijā, šī aktivitāte samazinās. Vietējo darbinieku neaktīvu pozīciju ietekmē arī tas, ka protesta akcijas parasti notiek darba dienās Rīgā, tāpēc interesentu dalība tajās ir problemātiska. Un trešais faktors, pēc I.Gradkovskas domām, ir tas, ka nodarbināto skaits valstī sarūk.

LBAS Daugavpils centra locekļi ir valsts struktūru filiāles, pašvaldības iestādes un lielāki pilsētas uzņēmumi – LRR, „Ditton pievadķēžu rūpnīca”, Daugavpils universitāte, Daugavpils reģionālā slimnīca, celtnieku arodbiedrība  utt. Pēc I.Gradkovskas vārdiem, LBAS Daugavpils centrā iestājušies ap 600 cilvēku.

I.Gradkovska atzīmēja, ka jau dažus gadus Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība īsteno vērienīgu projektu, kura ietvaros tiek rīkoti dažādi pasākumi. Piemēram, vispārizglītojošajās iestādēs tiek lasītas lekcijas par darba un darba attiecību drošības jautājumiem, tiek rīkots vidusskolēniem domātais konkurss ”Smārts”. Tiek rīkotas dažāda veida bezmaksas konsultācijas un semināri, sniegts atbalsts darba strīdu atrisināšanā, prasības pieteikumiem nepieciešamo dokumentu sagatavošanā. Pēc I.Gradkovskas vārdiem, organizējot dažādus pasākumus, arodbiedrība ne tikai sniedz informāciju, bet arī pierāda, ka arodbiedrības locekļiem tiek sniegts atbalsts.

Projekts noslēgsies šā gada beigās, tāpēc tuvākajā laikā LBAS plāno organizēt vairākus pasākumus. I.Gradkovska aicināja visus nodarbinātos nepieciešamības gadījumā griezties pēc palīdzības jautājumos, kuri ir saistīti ar profesionālo darbību, un iesaistīties arodbiedrībās.


Написать комментарий