Latgales mākslinieki tiek aicināti piedalīties oriģinālajā izstādē M.Rotko mākslas centrā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šā gada 24.aprīlī Daugavpils cietokšņa Arsenāla telpās tiks atklāts Marka Rotko mākslas centrs, kurš, pēc tā pārstāvju domām, būs viens no lielākajiem mākslas centriem Austrumeiropā.

Pēc speciālistu vārdiem, tajā Centra apmeklētāji varēs aplūkot ne tikai pasaulslavenā mākslinieka oriģināldarbus, bet arī vairākas interesantas izstādes, viena no kurām tiks veltīta Latgales mākslinieku jaunradei, tādēļ vietējie mākslinieki tiek aicināti piedalīties ekspozīcijas izveidē.

Latgales reģiona mākslinieki un mākslas skolu un augstskolu studenti tiek aicināti piedalīties šajā pasākumā, krāsu laukumu glezniecību paužot sev raksturīgā mākslas veidā – fotogrāfijā, grafikā, tekstilmākslā, stiklā, keramikā, glezniecībā u.c. Izstādes nosaukums - „UNTITLED NO 2013 – Mākslas dienas”.

Izstādei katrs autors var iesniegt ne vairāk kā trīs darbus, kuri radīti 2013.gadā. Darbu foto jāiesūta uz e-pastu: untitledno2013@gmail.com, pievienojot pieteikuma anketu un CV. Profesionāla žūrija veiks darbu atlasi, izvēloties vienu vai vairākus darbus ekspozīcijai. Neatkarīgi no žūrijas izvēlēto darbu skaita, pieņemto mākslas darbu autoram dalības maksa Ls 5.00. Izvēlētie darbi būs apskatāmi no šā gada 24.aprīļa līdz 31.jūlijam.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centra mākslas padome noteiks vienu autoru, kuram 2014.gadā uz vienu mēnesi tiks piedāvāta ekspozīciju platība personālizstādes rīkošanai centrā. Centrs izskatīs iespēju kolekcijas papildināšanai iegādāties trīs izstādes autoru mākslas darbus.

Papildu informāciju var saņemt, zvanot Daugavpils Marka Rotko mākslas centra vadītāja vietniekam Mārim Čačkam pa tālruni 654 30246 vai rakstot uz e-pastu: maris.cacka@daugavpils.lv.


Написать комментарий