Pilsētas skolēni prezentēja «Jauniešu aktuālo kino»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 26.februārī, uz Daugavpils pilsētas domes lielā ekrāna tika prezentēti septiņu pilsētas skolu skolēnu izveidotie labākie video un slaidšovi.

Jāatzīmē, ka šo pasākumu jau piecus gadus organizē pilsētas skolu parlamenta pārstāvji un to koordinatore Tatjana Smirnova.
Pasākuma rīkotāji Henrijs Kokins un Žans Meļņikovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka konkursa „Jauniešu aktuālais kino” mērķis ir ieinteresēt jauniešus kinomākslā un palīdzēt izprast šo procesu.

Jāatzīmē, ka pilsētas skolu skolēni konkursa ietvaros izveidojuši 12 multfilmas un divus slaidšovus, tomēr pasākuma gaitā tika prezentēti tikai trīs labākie darbi: 10.vidusskolas 12.klases skolnieču Tatjanas un Olgas Gedzjunu filma „Pasmaidi!”, kura ieguva pirmo vietu un par kuru meitenes tika apbalvotas ar diplomu un salumiem. 12.vidusskolas skolēnu darbs, kurā 10 minūšu laikā viņi pastāstīja par savu skolu, ieņēma otro vietu. Savukārt 15.vidusskolas skolēnu video „Daugavpils” ieguva trešo vietu.

„Uzvarētāju darbi patīkami pārsteidza, tie tiešām ir lieliski. Ceram, ka filmu būs vēl vairāk, un tās varēs sadalīt pēc žanriem. Šogad tas bija video un slaidšovu konkurss, nākamgad ceram, ka konkursa ietvaros tiks veidotas arī multfilmas”, - teica Ž.Meļņikovs.

Pasākuma rīkotāji norādīja, ka patlaban Daugavpilī nav oficiālu pulciņu, kuru vadītu profesionāļi un stāstītu par režisora darbu, montāžu un citiem kvalitatīvā video elementiem. Tāpēc, izņemot pasākuma pamatmērķi, pilsētas skolu parlaments plāno veicināt šāda veida pulciņu izveidi.



Написать комментарий