Arī Latvijā veikalos pātrauc «Kuršu zemes» gaļas konservu tirdzniecību

foto: povarolga.ru, aneveningmeal.blogspot.com
foto: povarolga.ru, aneveningmeal.blogspot.com

Pēc Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) izplatītās ziņas par zirga gaļas atklāšanu "Kuršu zemes" ražotajos gaļas konservos "Maxima" preventīvi, sākot ar šodienu, aptur vairāku minētā ražotāja gaļas konservu tirdzniecību, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Maxima" pārstāvis Ivars Andiņš.

Tirdzniecība apturēta līdz lietas apstākļu pilnīgai noskaidrošanai. Veikalu tīkla "Rimi" pārstāve Laura Podskočija norādīja, ka rūpēs par patērētāju drošību, balstoties uz PVD mājaslapā pieejamo informāciju, "Kuršu zemes" ražotie liellopu gaļas konservi tiks izņemti no visiem "Rimi" veikaliem.

"Produkts tiek izņemts uz noteiktu laiku līdz precīzai apstākļu noskaidrošanai," sacīja "Rimi" pārstāve.

Veikalu tīkla "Iki" operatora SIA "Palink" pārstāvji arī informēja, ka no tirdzniecības izņems visus "Kuršu zemes" liellopu gaļas konservus. Arī veikalu tīkla "top!" mārketinga vadītāja Ilona Bukša pavēstīja, ka neskatoties uz to, ka "top!" tīklā ražotāja "Kuršu zeme" gaļas konservi pārstāvēti ļoti minimāli, tomēr līdz precīzākai apstākļu noskaidrošanai šo produktu tirdzniecība ir apturēta.

Veikalu tīkla "Mego" valdes locekle Ināra Hupenija norādīja, ka "Mego" tīklā nemaz nav bijuši "Kuršu zemes" produkti. Arī "Elvi" zīmola un franšīzes devējas SIA "Pārtikas tirdzniecības apvienība" (PTA) komercdirektore Laila Vārtukapteine norādīja, ka "Elvi" tīklā šī ražotāja produkcija neesot bijusi pārstāvēta.

Kā ziņoja portāls Mixnews, Vācijas pārtikas apriti uzraugošā kompetentā iestāde "Kuršu zemes" ražotajos liellopu gaļas konservos laboratoriski ir konstatējusi zirga gaļu, liecina paziņojums Eiropas Komisijas (EK) Ātrās brīdināšanas sistēmā.

Pēc patlaban PVD rīcībā esošās informācijas, "Kuršu zeme" nav to uzņēmumu sarakstā, kuriem Latvijas kautuves ir piegādājušas zirga gaļu, taču pārbaudes vēl turpinās. Kā PVD informēja iepriekš, dažās pārbaudītajās kautuvēs nav bijusi nodrošināta zirga gaļas izsekojamība.


Написать комментарий