Izdienas pensionāri var saņemt pensionāra apliecības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Lai izdienas pensiju saņēmēji varētu saņemt pensionāriem paredzētos atvieglojumus, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) no piektdienas izsniegs bezmaksas apliecības arī izdienas pensionāriem.

Lai apliecinātu izdienas pensijas saņēmēja statusu, līdz šim personai izsniedza izziņu A4 papīra formātā, kas nav ērti lietojama.

Jaunās apliecības izsniegs bez maksas, un tās būs derīgas līdz brīdim, kad cilvēks būs sasniedzis vecuma pensijas piešķiršanai noteikto vecumu.

Lai saņemtu apliecību, izdienas pensijas saņēmējam kādā no VSAA nodaļām būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un jāiesniedz fotogrāfija. Apliecību izsniegs tajā pašā dienā, kad iesniegta fotogrāfija, vai pēc personas lūguma nosūtīs pa pastu piecu darba dienu laikā.

Apliecības varēs saņemt ne tikai tie izdienas pensijas saņēmēji, kuri pensijā devušies 2012.gadā un šogad, bet arī tie 4515 cilvēki, kuri šo statusu ieguvuši līdz 2011.gadam. Pēc VSAA aprēķiniem, vienas laminētas apliecības izgatavošana maksās astoņus santīmus.


Написать комментарий