“Forevers”: zirgu gaļas skandāla dēļ apdraudēta gaļas pārstrādes uzņēmumu eksistence

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Tā dēvētajā zirgu gaļas skandālā cietušie ir arī gaļas pārstrādes uzņēmumi, kuriem nodarīti miljoniem zaudējumu, apdraudēta to eksistence un bez darba var palikt simtiem, pat tūkstošiem cilvēku, ja krīze turpinās eskalēt, uzskata SIA “Forevers”, kurš ir viens no uzņēmumiem, kura produkcijas marķējumā zirgu gaļas klātbūtne nebija norādīta, lai gan zirgu gaļa bija produkcijas sastāvā.

SIA "Forevers" zinātniskā konsultante Anita Lancmane norāda, ka uzņēmums vēlas, lai tiktu izveidota darba grupa gaļas aprites kontroles sistēmas uzlabošanai un uzņēmums aicinājis valsts institūcijas, valsts augstākās amatpersonas, Zemkopības un Labklājības ministriju pārstāvjus, kā arī Eiropas Parlamenta deputātus un nevalstiskās organizācijas uz publisku diskusiju par Latvijas likumdošanas sakārtošanu gaļas ražošanas un pārstrādes jomās.


Uzņēmums norāda, ka situācija Latvijā un visā Eiropā atklāj būtiskus kontroles sistēmas regulējuma un likumdošanas "vājos punktus un caurumus".

Tā dēvētā "zirga gaļas krīze" parāda, cik ļoti neaizsargāts ir ražotājs, patērētājs un visa sabiedrība.

"Forevers" pārstāve norāda, ka situāciju nedrīkst vērtēt un risināt vienas valsts ietvaros, un tā ir jāskata kā problēma Eiropas Savienības un globālā līmenī, tā nopietni apdraud vispāratzītos ES un pasaules tirdzniecības pamatprincipus

Lancmane pauž uzskatu, ka šī krīze raisa paniku un izplatās visā pasaulē, un tas liecina vienīgi par to, ka līdz šim nav bijusi pietiekoši izstrādāta vienota sistēma, lai kontrolētu produktu sastāva atbilstību marķējumā norādītajam ne Eiropas Savienības, ne globālā mērogā.

Viņa norāda, ka, cienot atklātību un labas biznesa prakses principus, uzņēmums visos etapos ir sadarbojies ar iesaistītajām pusēm, lai iespējami operatīvi tiktu pabeigta izmeklēšana zirga gaļas skandālā.

"Forevers" notiek iekšējā un ārējā izmeklēšana un vēl stingrāku kontroles mehānismu ieviešana, lai nodrošinātu kvalitāti un vienlaikus arī pasargātu uzņēmumu no reiderisma metožu īstenošanas ar mērķi, graujot uzņēmuma reputāciju, pārņemt vienu no lielākajiem tirgus dalībniekiem.

Latvijas uzņēmums SIA "Forevers" gaļas pārstrādes tirgū darbojas jau 16 gadus.

Tas ir trešais lielākais gaļas pārstrādes uzņēmums Latvijā, kas darbojas atbilstoši ES un Latvijas likumdošanai.


Написать комментарий