Daugavpils novada iedzīvotāji ar īpašām vajadzībām piedalīsies starptautiskajā forumā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā Gorod.lv paziņoja Aiga Jonele, projektu koordinators, rīt, 8.martā, Lietuvas pilsētas Zarasajas kultūras centrā notiks starptautiskais forums, kura ietvaros tiks demonstrēti sasniegtie rezultāti projektā „Ar īpašām vajadzībām cilvēku integrācija sabiedrībā ar kultūras atbalstu.

Radošums – mana cerība”.

Ir jāpiebilst, ka 175 Daugavpils novada un Zarasajas rajona iedzīvotāji, trešdaļa no kuriem ir ar īpašām vajadzībām, 10 mēnešu laikā apguva dažādas radošās iemaņas un zināšanas. Tādā veidā, piemēram, Daugavpils novada kultūras centrā notika teātra nodarbības un skatuves kustības, Višķu apgabalā – Eiropas deju nodarbības, un nodarbības, kurās mācīja pīt dažādus darinājumus no klūgām, bet savukārt Demenē notika sporta deju nodarbības. A Jonele piebilda, ka visi kolektīvi, kuru kopumā veido 60 cilvēki, uzsāka apgūt tādas iemaņas no nulles. Kas attiecas uz Zarasajas rajona iedzīvotājiem, arī viņi projekta laikā izveidoja dažus kolektīvus, kuri tagad nodarbojas ar dejām, vokālo dziedāšanu un keramiku.

Pasākums, kas norisināsies rīt, ir svarīgs gan projekta dalībniekiem, gan arī tā organizatoriem, jo pēc A. Joneles vārdiem, tas ir visa projekta noslēguma pasākums, kura laikā kolektīvi vēlas parādīt sevi no labākās puses, bet organizatori meklēs jaunas iespējas projekta turpināšanai. Tādā veidā visas dienas garumā radošie kolektīvi no abām valstīm piedalīsies mēģinājumos, rīkos grandiozu festivālu ar uzstāšanos un izstādēm, kā arī piedalīsies preses konferencē.


Написать комментарий