A.Mamikins: Baidos, ka man 20 minūšu laikā vajadzēs savākt mantas, un apsardze izvedīs mani ārā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Latvijā pazīstamais žurnālists Andrejs Mamikins sarunā ar portāla Gorod.lv korespondentu apliecināja, ka mediju koncerna MTG vadība (televīzijas kanāla TV5 īpašniece) nolēmusi no 1.aprīļa slēgt raidījumu „Bez cenzuri”.

A.Mamikins pastāstīja, ka pirms dažām dienām viņš esot saņēmis vēstuli no AS LNT valdes priekšsēdētāja Kaspara Ozoliņa, kurā bija norādīts, ka sadarbība ar žurnālistu tiks turpināta līdz 1.aprīlim. Lēmums tika paskaidrots uz desmit lapām, kuras izlasot žurnālists, kurš labi pārvalda valsts valodu, tā arī nesaprata, kāpēc televīzijas raidījums tiek slēgts.

„Neesmu „iegāzis” cilvēkus, neesmu ieradies darbā alkohola reibuma stāvoklī, neesmu ne ar vienu kārtojis rēķinus, naudu zem galda ne no viena neesmu saņēmis. Ja biju uzdevis „neērtus” jautājumus, tas bija saistīts par parastu interesi. Šajā sakarā varu uzdot vadībai jautājumu, kāpēc visu šo laiku es strādāju bez līguma, kurā būtu atrunātas darba attiecības? Gribētu uzklausīt arī Darba inspekcijas viedokli šajā jautājumā”, - atzīmēja A.Mamikins. 

Žurnālists plāno saskaņā ar norunu līdz 1.aprīlim veidot televīzijas raidījumu. Runājot par savu aiziešanu, A.Mamikins paziņoja, ka baidoties, ka viņu varētu piemeklēt dažu citu žurnālistu liktenis, kuriem deva 20 minūtes, lai savāktu savas mantas, un apsardzes darbinieki izveda viņus ārā.

„Ļoti negribētos šādi pabeigt savu darbu. Raidījums man bija kā paša bērns. Kā, jūsuprāt, jūtas cilvēks, pat ja viņš ir ciniķis, ja viņa bērnu smacē? Gadījās visādi, bet šādi esmu atlaists pirmo reizi”, - atzīmēja A.Mamikins.

Runājot par turpmākiem plāniem, žurnālists paziņoja, ka sākumā vēlas atgūties, paraudzīties uz visu no malas, un pēc tam izlems, ar ko nodarbosies. 

Televīzijas raidījums „Bez cenzuri” televīzijas kanālā TV5 tiek veidots no 2007.gada 10.aprīļa. Pirms tam Andrejs Mamikins šajā televīzijas kanālā veidoja raidījumus „Obzor nedeli”, „Pjatij ugol”, no 2010.gada rudens līdz 2011.gada decembrim – raidījumu „Obratnij otsčet”.
 


Написать комментарий