Novada dome apstiprināja lēmuma projektu par pabalsta piešķiršanu sakarā ar bērna dzimšanu

foto: timeszp.com
foto: timeszp.com

Ceturtdien, 14.martā, Daugavpils novada domes sēdes gaitā deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmuma projektu par pabalsta 50 latu apmērā piešķiršanu sakarā ar bērna dzimšanu.

Jāatzīmē, ka šādas tiesības ir LR pilsoņiem, kā arī nepilsoņiem un ārzemniekiem, kuriem piešķirts personas kods un uzturēšanās atļauja, kā arī jaundzimušajam jābūt deklarētam Daugavpils novada administratīvajā teritorijā.

Pabalsts tiks izmaksāts vienam no bērna vecākiem, adoptētājam vai personai, kura ar Bāriņtiesas lēmumu ir iecelta par bērna aizgādni, ja minētais pabalsts netika izmaksāts vecākiem. Pabalsta saņemšanai jāpiesākas 6 mēnešu laikā kopš bērna dzimšanas, un tas attiecas uz bērniem, kuri dzimuši pēc 2013.gada 1.janvāra.

Lēmums par pabalsta piešķiršanu vai atteikumu tiks pieņemts 20 dienu laikā no visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas no vecākiem – viņiem jāiesniedz iesniegums par pabalsta pieprasījumu un apliecinājums, ka pabalsts netika saņemts citā pašvaldībā, bērna dzimšanas apliecības kopija (līdzi jāņem arī oriģināls), Bāriņtiesas lēmumus par aizgādņa iecelšanu vai tiesas sprieduma noraksts par adopcijas apstiprināšanu gadījumā, ja pabalstu prasa adoptētājs vai persona, kura ar Bāriņtiesas lēmumu tika iecelta par bērna aizgādni.

Sākot ar 2013.gada 1.jūniju, pabalsts tiks izmaksāts saskaņā ar Daugavpils novada domes izpilddirektora lēmumu un Sociālā dienesta lēmumu. Pabalsts tiks pārskaitīts uz iesniegumā norādīto bankas kontu 10 dienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas. Pabalsts netiek izmaksāts, ja bērns ievietots sociālās aprūpes iestādē.


Написать комментарий