Rēzeknes policisti aizturējuši vīrieti, kurš aplaupījis divas sirmgalves

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

6.martā Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemta informācija, ka Rēzeknes novada Maltas pagastā savās mājās tika aplaupīta 81 gadu veca sieviete. Par šo faktu policijas iecirknī nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanu un operatīvus meklēšanas pasākumus, policijas darbinieki noskaidrojuši aizdomās turamo personu. Jau nākamajā dienā uz aizdomu pamata par sirmgalves aplaupīšanu tika aizturēts vietējais iedzīvotājs, 1970.gadā dzimis vīrietis. Operatīvo pasākumu rezultātā policistiem izdevās atrast un atgriezt portatīvo datoru, kuru aizdomās turētais, pielietojot vardarbību, nolaupījis cietušajai. Noziedzīgā kārtā iegūtu mantu ļaundaris paspējis pārdot.

8.martā, turpinot izmeklēšanu un visu apstākļu noskaidrošanu, policijas darbinieki noskaidrojuši, ka aizturētais tajā pat dienā bija pastrādājis vēl vienu līdzīgu laupīšanu – Maltas pagastā, Maltā aizturētais, ienākot 76 gadus vecas sievietes mājās un pielietojot fizisku spēku, sirmgalvei nolaupījis naudas maku.

11.martā tiesa piemērojusi vīrietim drošības līdzekli apcietinājums. Par laupīšanas izdarīšanu likums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.


Написать комментарий