Daugavpils «Saules skolā" notika konkurss «Materiāls. Ideja. Dizains. Vide.»

foto: DDMV "Saules skola"
foto: DDMV "Saules skola"

15. un 16. martā Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā "Saules skola" notika Latvijas profesionālo dizaina un mākslas vidusskolu audzēkņu valsts konkurss "Materiāls. Ideja. Dizains. Vide.", kurā piedalījās 21 jaunietis no Valmieras, Liepājas, Rīgas, Ogres, Daugavpils un Rēzeknes.

Audzēkņu iepriekš sagatavotos mājas darbus un konkursa norises vietā veiktos darbus vērtēja profesionāla žūrija: Ilze Kupča - mākslas izglītības centra TRĪS KRĀSAS dibinātāja, valdes locekle, Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra vecākā referente mākslas izglītības jautājumos, Inese Pētersone, Dizaina informācijas centra projektu vadītāja un Juris Krūmiņš - Latvijas mākslas akadēmijas asociētais profesors.

Konkursā izmantojamie materiāli un konkursa tēma bija pārsteigums un radošs izaicinājums dalībniekiem. Materiāli kā atradums un audzēkņu izdoma un kreativitāte tika uzteikti arī no konkursa žūrijas puses.

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolu "Saules skola" jaunākajā grupā pārstāvēja Pāvels Konstantinovs un vecākajā grupā Pavels Terentjevs un Jeļena Gerke.

Mūsu audzēkņi guva apbalvojumus: Koka izstrādājumu dizaina izglītības programmas 2.kursa izglītojamais Pāvels Konstantinovs ieguva 2.vietu par mājas darbu nominācijā „Latviešu ornamenta zīme” jaunākajā grupā un 2.vietu par konkursa darbu "Kaktuss". Reklāmas dizaina izglītības programmas 3.kursa izglītojamais Pāvels Terentjevs ieguva 3.vietu par mājas darbu "Latviešu ornamenta zīme" un 2.vietu par konkursa darbu "Sienāzis" vecākajā grupā. Koka izstrādājumu dizaina izglītības programmas izglītojamā Jeļena Gerke ieguva atzinību par stila izjūtu un tēmas izpratni mājas darbā vecākajā grupā.

Paralēli konkursam notika seminārs skolotājiem par netradicionālu materiālu izmantošanu savā darbā, kur visu skolu un žūrijas pārstāvji varēja dalīties pieredzē šajā jomā. Atsaucība un interese bija liela.

DDMV "Saules skola" pirmo reizi rīkoja šādu konkursu. KNMC, žūrijas un skolu pārstāvji izteica uzslavu par konkursa organizāciju, konkursa tēmas un materiālu izvēli. Pirmā pieredze  bija veiksmīga un arī nākotnē noteikti plānosim šādu konkursa norisi Daugavpilī.

Konkursa darbus ir iespējams apskatīt Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” (Parādes ielā 7, 2. stāvā) līdz 05.04.2013. 



Написать комментарий