Vidusskolēniem otrdien pirmais centralizētais eksāmens – angļu valodā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Otrdien notiks pirmais obligātais centralizētais eksāmens vidusskolēniem šajā mācību gadā - angļu valodas eksāmena rakstu daļa.

Angļu valodas eksāmena mutiskā daļa notiks 27.martā un 28.martā.

Izglītības un zinātnes ministrija skaidro, ka angļu valodas eksāmena pārcelšana uz agrāku laiku ļaus par četrām dienām ātrāk izsniegt sertifikātus ar eksāmena vērtējumu. Ministrija arī norāda, ka eksāmena kārtošana jau agrā pavasarī ļautu gan samazināt kārtojamo eksāmenu skaitu, gan arī atslogot parasti pārblīvēto eksāmenu norises grafiku vasaras sākumā.

Ministrija uzsver, ka pavasara brīvdienas skolēniem netiks atņemtas - tās tiek pārceltas par vienu nedēļu ātrāk vai vēlāk - pēc skolu izvēles.

Saskaņā ar noteikumiem krievu valodā eksāmena rakstiskā daļa notiks 10.jūnijā, bet mutiskā daļa - 10. un 11.jūnijā. Vācu valodā pārbaudījuma rakstiskā daļa būs 17.jūnijā, bet mutvārdu daļa - 17. un 18.jūnijā. Savukārt franču valodā eksāmenu gan rakstiski, gan mutiski varēs kārtot 18.jūnijā.

Latviešu valodas eksāmens notiks 21.maijā, bet matemātikas - 30.maijā. Izvēles priekšmetos eksāmenu kārtošana sāksies 24.maijā tiem vidusskolēniem, kuri izvēlējušies eksāmenu Latvijas un pasaules vēsturē. Ķīmijas eksāmens notiks 5.jūnijā, bioloģijas eksāmenu varēs kārtot 14.jūnijā, bet fizikā - 20.jūnijā.

Tikmēr pārbaudes darbi pamatizglītības ieguvei devītās klases skolēniem sāksies 22.maijā, kad notiks latviešu valodas eksāmena rakstiskā daļa.


Написать комментарий