Ir apbalvoti labākie pilsētas skolu laikraksti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pirmdien, 25.martā, Bērnu un jauniešu centrā „Jaunība” bija apbalvoti labākie pilsētas skolu laikraksti. Ir jāatzīmē tas, ka skolas avīzes vērtēja Tatjana Smirnova, bet eksperts bija Gorod.lv korespondents.

Desmit skolas prezentēja savus interesantos laikrakstus, tie ir visdažādākie, tāpēc nominanti bija apbalvoti astoņās nominācijās. Žūrijas priekšā bija smags uzdevums, vajadzēja izvēlēties labāko laikrakstu, rezultātā dažās nominācijās bija arī divi uzvarētāji.

Balva par labāko reportāžu saņēma Daugavpils 11.vidusskola un 17.vidusskola. Labākās intervijas nominācijā uzvarēja Daugavpils 15.vidusskola. Problemātiskā raksta žanrā uzvarēja Daugavpils 16.vidusskola, izrādās skolēni savās avīzēs raksta arī par globālajām problēmām.

Nominācija „Izklaidējošākā avīze” uzvarēja Daugavpils 3.vidusskola. „Fa – solj” tā saucas Daugavpils 13.vidusskolas avīze. Ar informāciju piesātinātākie laikraksti bija piedāvāti no Poļu ģimnāzijas un Daugavpils Valsts tehnikuma. Daugavpils 10.vidusskolas laikraksts uzvarēja nominācijā „Labākā skolas avīze”, labākais laikraksts bija piedāvāts no Daugavpils krievu liceja.

T.Smirnova pastāstīja, ka skolas parlaments šo konkursu rīko jau desmit gadus. „Katru avīzi ir par ko uzslavēt skolēnus, tāpēc nominācijās uzvarēja visi laikraksti” atzīmēja skolas parlamenta koordinatore. Skolēnu iesaistīšanās skolas avīzē ir nesalīdzināma pieredze, ko var pielietot turpmākajā dzīvē.



Написать комментарий