Naujenes pirmskolas mācību iestādi «Rūķītis» apmeklēja ārvalstu partneri

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

No 18.-22.martam COMENIUS programmas ietvaros Daugavpils novadā ciemojās projekta „Es zinu, es varu. Interaktīvās spēles un jaunākās tehnoloģijas bērnu izglītībai Eiropā” partneri no Rumānijas, Ungārijas, Bulgārijas, Spānijas un Polijas, ziņo Daugavpils pašvaldības portāls. 

Latvijas projekta partneris ir Naujenes pirmskolas izglītības iestāde „Rūķītis”.

Ir jāatzīmē tas, ka pirmā tikšanās jau notika Bulgārijā, tikšanās laikā projekta dalībnieki apmainījās ar idejām par lingvistiskām spēlēm. Vizītes laikā Latvijā partneri dalījās savā pieredzē. Viens no veiksmīgākajiem piemēriem ir spēle „Kas dārzā?”, ko iemīļoja bērni no Spānijas.

Pēc Annas Vaideres teiktā, Naujenes pirmskolas mācību iestādes direktore, dalība šajā projektā dot iespēju iepazīties ar jaunām kultūrām, tradīcijām, valodām. Radās daudz jaunu ideju par jauno metožu izmantošanu.

Ir svarīgi tas, ka projekta ietvaros var uzzināt ne tikai jaunas apmācības metodes, bet arī bērniem ar lingvistisko virzienu labāk apgūt matemātiku, iepazīties ar dabu, kultūras daudzveidību Eiropā.

Projekta noslēgumā plāno izdalīt metodiskos pabalstus citām Eiropas valstīm. Nākamā tikšanās projekta ietvaros notiks Ungārijā.


Написать комментарий