Bērni atkritumu tēmai pieiet radoši – veido krustvārdu mīklas un izdomā mīklas paši

foto: neogeo.lv
foto: neogeo.lv

Pirmo reizi SIA „ZAAO” (ZAAO) vides projekta „Cilvēks vidē” ietvaros šajā mācību gadā rīkoja krustvārdu mīklu konkursu skolām, saņemot vairāk nekā 40 bērnu pašu domātas un ilustrētas krustvārdu mīklas par atkritumu tēmu, informē Balvu novada portāls.

Lai jebkurš interesents varētu apskatīt tās un arī minēt, izveidota pieeja ZAAO mājas lapā internetā, sadaļā Sabiedrības izglītošana.

Paralēli norisinājās arī konkurss bērnudārziem „Mīklas par atkritumiem”, kurā bērnudārzu audzēkņi izdomāja vairāk nekā 130 dažādas mīklas un atminējumus uzzīmēja.

ZAAO Vides izglītības speciāliste Ieva Veģere: „Krustvārdu mīklu radīšana ir gana sarežģīts process, tāpēc esam ļoti priecīgi par izrādīto interesi, skolēnu erudīciju un ieguldīto darbu mīklu izveidē. Šo savā ziņā var uzskatīt par eksperimentu, kā ar netradicionālām metodēm rosināt bērnu izglītošanu par vides un atkritumu tēmu. Ir gandarījums, ka tas izdevies. Tāpat priecājamies par bērnudārzu atsaucību pašu domāto mīklu radīšanā – mīklas bija gan par dažādiem atkritumu veidiem, tīru dabu, konteineriem un citām tēmām”.

Patlaban abi konkursi ir noslēgušies un noskaidroti laureāti. Pavasarī notiks projekta „Cilvēks vidē” noslēguma pasākums, kurā darbu autori tiks sumināti un saņems pārsteiguma balvas.

Bērnudārzu grupā konkursā „Mīklas par atkritumiem” uzvarētāju vidū arī Evelīna Pauliņa no Balvu novada Tilžas vidusskolas, Vectilžas filiāles.


Написать комментарий