Kijevā sniega dēļ ārkārtas situācija valdīs vēl nedēļu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Martam neraksturīgās sniega vētras dēļ, kura aizputinājusi visu Ukrainas galvaspilsētu Kijevu, pilsētā vēl nedēļu būs ārkārtas stāvoklis, par to otrdien vakarā paziņojis Kijevas pilsētas administrācijas vadītājs Aleksandrs Popovs.

Ārkārtas stāvoklis pilsētā valdīs vēl vismaz nedēļu, sacījis Popovs, norādot: "Tas sniega daudzums, kas vel ir pilsētā, ir ārkārtīgi liels". Viņš arī paziņoja, ka tiks izmantoti maksimāli visi budžeta līdzekļi, lai palielinātu sniega tīrītāju skaitu ielās un pēc iespējas ātrāk to no pilsētas izvestu.

Sniegu no Kijevas sāka izvest svētdien un darbos iesaistītas 50 mašīnas. Popovs pastāstījis, ka Ukrainas valdība sniega problēmas risināšanai piešķīrusi papildus naudu, izdalot to no valsts rezervju fonda. Popovs arī norādīja, ka daudzi dienesti sniega stihijas laikā strādāja bez maksas.

Kijevā piesnigušas apmēram 40 tonnas sniega, sacījis Popovs, atzīstot, ka tādam notikumam nav bijuši uzreiz gatavi. "Taču tagad mēs pilnībā nodrošinām iedzīvotājiem nepieciešamo palīdzību," sacījis Popovs.

Jau vēstīts, ka nedēļas nogalē Kijevu paralizēja spēcīga sniega vētra, kuras dēļ paralizēta satiksme, veikalos aptrūkies pārtikas, jo piegādātāji to near atvest.


Написать комментарий