“AB holdings” plāno “halal” pelmeņu eksportu uz Kataru

foto: englishrussia.com
foto: englishrussia.com

Koncerns "AB holdings" tuvākajos gados plāno produkcijas eksportu uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataras tirgum piedāvājot īpašus "halal" pelmeņus ar brieža gaļu, kūpinātas brieža un arī zirga gaļas desas, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pavēstīja holdinga īpašnieks Bislans Abdulmuslimovs.

Viņš norādīja, ka minētā reģiona tirgus ir ļoti perspektīvs, tomēr jārēķinās ar garšas īpatnībām un ļoti augstām kvalitātes prasībām.

"Pagājušajā gadā premjera vadībā liela delegācija brauca uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataru un citām reģiona valstīm. Politiķi "atvēra durvis" uz šo tirgu, tālāk ir biznesa uzdevums - to apgūt. Reģionā darbojas kompānija "Hassad food" - tas ir valsts fonds ar septiņu miljardu gada apgrozījumu, kas nodarbojas ar pārtikas produktu iepirkumiem arābu tirgiem. Vienīgais, kas viņus ieinteresēja Latvijā, ir lauksaimniecības produkcija un "halal" gaļa, kas iegūta atbilstoši islāma reliģiskajām tradīcijām. Šajā reģionā ļoti iecienīta kūpināta desa, kur iespējami daudz piparu un sāls. Tāpat ļoti lielā cieņā brieža un zirga gaļa un tās izstrādājumi. Piemēram, mēs sākām pārrunas par iespējām piegādāt reģionam vītinātu "halal" briežu un arī zirga gaļas desu," sacīja Abdulmuslimovs.

Tāpat viņš sacīja, ka uz Kataru nākotnē tiks eksportēti SIA "Rēzeknes gaļas kombināts" ražotie īpašie pelmeņi.

"Izdomājām, ka pelmeņu pusfabrikātu cehā Piņķos varam ražot "halal" pelmeņus. Ņemot vērā, ka Kataras princis ir aizrautīgs briežu audzētājs un novērtē brieža gaļas kvalitāti, ražosim pelmeņus ar brieža gaļu. Turklāt, ņemot vērā arābu garšas īpatnības, tiks izmantota nevis parastā kviešu mīkla, bet rīsu miltu mīkla. Tad pelmeņu mīkla padodas caurspīdīga un nav tik barojoša. Tā būs luksus prece, jo Katarā un Arābu emirātos ar lētu preci nedrīkst iet. Tur jānāk ar dārgu zirga un dārgu brieža gaļu," sacīja uzņēmējs.

Viņš arī atzina, ka jau bijis ieplānots reģiona pārstāvju brauciens uz Latviju, lai klātienē apmeklētu briežu audzētavu un kautuvi, tomēr pagaidām ir problēma ar vīzām. Tas esot tuvākā laika jautājums, kas atkarīgs no politiķu lēmuma saistībā ar atļaujām iebraukt Latvijā, sacīja Abdulmuslimovs.

Savukārt jautāts, uz kuriem tirgiem kopumā "AB holdings" šogad un nākamajos gados liks akcentu, viņš atzina, ka ir piesardzīgs un visas "olas vienā grozā" neliktu.

"Krievija ir tuvāk teritoriāli un arī mentalitātes ziņā, tomēr maksātspējīgākā auditorija patlaban ir ķīnieši, musulmaņu valstis, Āzijas tirgi un ASV. Tās ir prognozējamas valstis ar milzīgu iedzīvotāju skaitu, kuri ir jāpabaro. Vienīgā problēma - apjomi un produkcijas piegāde galapunktā. Īstenībā varam eksportēt kaut vai visu holdinga uzņēmumos saražoto, jo pieprasījums nav ierobežots. Tomēr kā uzņēmējs esmu piesardzīgs un visas "olas vienā grozā" neliktu. Domāju, ka 10% produkcijas laidīsim Ķīnas tirgū, 10% - Krievijā, bet 50% paliks Baltijas tirgū, no kura nekādā ziņā neplānojam aiziet," sacīja holdinga īpašnieks.

"AB Holding" ir Abdulmuslimovam 100% piederoša kompānija. Uzņēmuma valdes priekšsēdētāja ir Roza Džamaldajeva, valdē Guntis Piterenoks un Andris Bite. "AB Holding" pārtikas ražošanas un pārstrādes uzņēmumi eksportē zivju un gaļas produkciju.


Написать комментарий