Maltas Bērnu un jauniešu centra dejotāji gūst labus panākumus mūsdienu dejā

Kolāža lat.gorod.lv
Kolāža lat.gorod.lv

Pavasaris ir gadalaiks, kas atnes pārbaudījumu garšu, gan skolēniem, gatavojoties eksāmeniem, gan arī dažādu mākslas jomu pārstāvjiem, parādot savus sasniegumus.

Skates, konkursi, uzstāšanās un sacensības – tā ir neatņemama pavasara sastāvdaļa arī ikkatram mūsdienu deju dejotājam. Maltas Bērnu un jauniešu centra jaunieši ne tikai piedalās šāda veida pasākumos, bet arī gūst ļoti labus rezultātus, informē Rēzeknes novada portāls.

Pavasara pirmās sacensības notika 17.martā Daugavpilī „Latvian Open Streetdance Cup - Daugavpils Kauss 2013”. Šīs bija starptautiskas sacensības, kurās piedalījās dejotāji no visas Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Rēzeknes novada godu pārstāvēja Maltas bērnu un jauniešu centra audzēkņi (vadītāji L.Merņaka un N.Grapps). „House dance” kategorijā OPEN līgā, zaudējot lietuvietim Marekam, 2.vietu izcīnīja Konstantīns Čubrevičs, savukārt 3.vieta –Liānai Merņakai. Jaunie breakdance dejotāji no Maltas šoreiz neieguva vietas, bet sīvi cīnījās junioru battlos 3x3.

Dažas dienas vēlāk, 21.martā Daugavpilī notika Latgales novada Mūsdienu deju kolektīvu radošā konkursa otrā kārta. No 50 kolektīviem 1.līmeni ieguva tikai divi kolektīvi, savukārt Maltas bērnu un jauniešu centrs saņēma 2.līmeni un augstāko punktu skaitu jauktās vecuma grupas kategorijā.

Pēdējās šī mēneša sacensības, kurās piedalījās mūsu dejotāji, norisinājās 23.martā Jēkabpilī. Tās bija Hip-Hop un Breakdance battlu sacensības „Stricktly Underground Vol.2”. Hip-Hop 2x2 atvērtajā līgā 1.vietu ieguva Liāna Merņaka (STDS) un Konstantīns Čubrevičs (Maltas BJC). Breakdance sacensībās 3x3 junioru līgā apvienotais trio Normunds Kaulakāns (STDS), Dzintars Keidāns un Konstantīns Čubrevičs (Maltas BJC) ieguva 2.vietu (vadītājs Nikita Grapps).

Skatītāji visus šos dejotājus vienkopus varēs drīzumā satikt arī Rēzeknē sacensībās „Latgales Kauss 2013”, kas notiks 13.aprīlī Rēzeknes Kultūras namā (sākums plkst. 13:00). Sacensībās piedalīsies kolektīvi no visas Latgales un Rīgas. Konkurss ir paredzēts kā iesācējiem, tā OPEN līgai Hip-Hop, Breakdance un House stilos. Būs gan solo, gan dueti un labākie šovi, kā arī Latvijā atpazīstami dejotāji žūrijā. Prieks būs redzēt arī atbalstītājus no Maltas un pārējiem Rēzeknes novada pagastiem!


Написать комментарий