Turpmāk par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu paredzēta kriminālatbildība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No šā gada 1.aprīļa stāsies spēkā grozījumi Krimināllikumā, kuri turpmāk par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu paredzēs kriminālatbildības iestāšanos, portālu Diena.lv informēja Valsts robežsardzē.

Robežsardzes pārstāvji uzskata, ka Latvijas Republikas Krimināllikuma jaunā redakcija veicinās nelegālās imigrācijas un kontrabandas apkarošanu, galvenokārt uz "zaļās" robežas.

Līdz šim par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu bija paredzēta administratīvā atbildība un kriminālatbildība iestājās vien par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti gada laikā.

Līdz ar grozījumiem Krimināllikumā, administratīvā atbildība par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu tiek izslēgta un turpmāk valsts robežas nelikumīgajiem šķērsotājiem jau ar pirmo reizi iestāsies kriminālatbildība un draudēs īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, savukārt ja noziedzīgais nodarījums tiks izdarīts personu grupā, izmantojot transportlīdzekli vai neievērojot iepriekš šai personai noteikto ieceļošanas aizliegumu Latvijā, tas kriminālatbildību vēl pastiprinās un par šādām darbībām varēs sodīt pat ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem.


Написать комментарий