Rēzeknes novada vēlēšanu komisija aicina pieteikties iecirkņu komisiju locekļu kandidātus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 1.jūnijā visos Latvijas novados un republikas pilsētās notiks pašvaldību vēlēšanas. Lai nodrošinātu raitu vēlēšanu norisi, kas atbilstu Vēlēšanu likumam un Centrālās vēlēšanu komisijas instrukcijām, Rēzeknes novada vēlēšanu komisija līdz 12.aprīlim aicina pieteikties iecirkņu komisiju locekļu kandidātus, ziņo Rēzeknes novada portāls.

Pretendentiem ir jābūt vismaz vispārējai vidējai izglītībai un jāprot latviešu valoda. Pretendents nedrīkst būt Eiropas Parlamenta, Saeimas vai attiecīgās pašvaldības deputāts vai deputāta mandāta kandidāts. Jāatzīmē, ka katrā no 27 novada vēlēšanu iecirkņiem pašvaldību vēlēšanu laikā strādās septiņi darbinieki.

Vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļa kandidāta pieteikuma veidlapa pieejama Rēzeknes novada pašvaldības pagasta pārvaldēs, kā arī Rēzeknes novada pašvaldības mājas lapā www.rezeknesnovads.lv, sadaļā „Pašvaldību vēlēšanas 2013”, arī CVK mājas lapā www.cvk.lv, sadaļā „Pašvaldību vēlēšanas 2013. Normatīvie akti”.

Vēlēšanu iecirkņa komisijas locekļa kandidāta pieteikums jāiesniedz Rēzeknes novada vēlēšanu komisijai Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 95, (19. vai 36.kabinetā).

Neskaidrību gadījumā zvanīt Rēzeknes novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājai Ilonai Turkai – tālr.64607200, 26498011 vai Rēzeknes novada vēlēšanu komisijas sekretāram Jurim Zvīdriņam – tālr.64607188, 29436371.


Написать комментарий