Baltkrievijas muita Latvijai paredzētā kravā atklāj 85 kg heroīna vairāku miljonu latu vērtībā

foto: rul.by
foto: rul.by

Baltkrievijas muitas darbinieki uz valsts robežas ar Lietuvu kravas automašīnā atklājuši vairāk nekā 85 kilogramus heroīna, kura tirgus vērtība pārsniedz 2,7 miljonus latu, ziņo "transinfo.by".

Baltkrievijas robežkontroles punktā Kotlovka ieradās kravas automašīna "Scania", kas bija ceļā no Gruzijas uz Latviju. Automašīnas vadītājs bija Moldovas pilsonis, un viņa uzrādītājos kravas pavaddokumentos bija norādīts, ka tiek vesti bezalkoholiskie dzērieni.

Muitas darbinieki nolēma veikt padziļinātu kravas un automašīnas pārbaudi. Piekabē ar dzesēšanas sistēmu tika atklāta dubultā grīda, kur bija paslēpti 174 plastmasas iepakojumi ar gaiši brūnu vielu.

Ekspertīzes rezultātā konstatēts, ka atrastā viela ir heroīns, iespējams, ar Afganistānas izcelsmi, kura kopējais svars pārsniedz 85 kilogramus, bet cena melnajā tirgū – 2,7 miljonus latu. Par notikušo ierosināta krimināllieta.

Pēc Baltkrievijas valsts muitas komitejas datiem tā ir viena no lielākajām Baltkrievijas muitnieku aizturētajām narkotiku kontrabandas kravām. 2012.gadā tika novērsts mēģinājums pārvest heroīnu, kuru svars bija ap 1 kilogramu.


Написать комментарий