Bils Geitss maksās 100 tūkstošus par «jaunākās paaudzes» prezervatīviem

foto: unelibert.ru
foto: unelibert.ru

Tehnoloģiju kompānijas līdzdibinātājs un filantrops Bils Geitss piedāvājis 100 tūkstošus ASV dolāru jebkuram, kas radīs jauna veida prezervatīvus, raksta ABC News.

Aplēsts, ka prezervatīvus pasaulē izmanto 750 miljoni cilvēku, tomēr to ierastais dizains bieži ticis kritizēts par to, ka liela daļa baudas tiek ziedota par labu drošībai. Tāpēc Bila un Melindas Geitsu fonds izsludinājis konkursu, kura ietvaros jebkurš var izveidot «jaunākās paaudzes» prezervatīvu. Uzvarētājs saņems naudas balvu 100 tūkstošu ASV dolāru apmērā, kā arī tam būs pieejams miljons dolāru liels finansējums sava izgudrojuma ražošanas uzsākšanai.

«Mēs meklējam jaunas paaudzes prezervatīvus, kas ievērojami saglabā baudas aspektus un kuriem ir uzlabota lietošana, piemēram, labāks dizains vai iepakojums. Tāpat nepieciešams, lai to neietekmētu kultūru barjeras, kā arī tas būtu izgatavots no drošiem un jauniem materiāliem,» teikts Bila un Melindas fonda izveidotajā interneta vietnē Grand Challenges.

Db.lv jau vēstīja, ka Bils Geitss iecerējis no jauna izgudrot tualeti, lai padarītu to pieejamāku jaunattīstības valstīm. Bila un Melindas Geitsu fondsizsludinājis konkursu, kura ietvaros zinātnieki un inženieri aicināti izstrādāt nākotnes tualetes podu tehnoloģijas.

Fonds norāda, ka higiēnas prasībām atbilstošu tualešu trūkums pasaulē izraisa dažādas slimības, bet no zarnu infekcijām katru gadu pasaulē mirstot 1,5 miljoni bērnu, kas jaunāki par pieciem gadiem. Bila Geitsa fonds jau 2011. gadā sācis piešķirt finansējumu astoņu pasaules universitāšu speciālistiem, lai tie izgudrotu tualeti, kura patērē ļoti maz ūdens un tai nav nepieciešama sarežģīta infrastruktūra.


Написать комментарий