Poļi nevēlas mainīt zlotus pret eiro

foto: bloomberg.com
foto: bloomberg.com

Lielākā daļa Polijas iedzīvotāju uzstājas pret valsts iestāšanos eirozonā. 64% poļu nevēlas pāriet uz jauno valūtu, ziņo portāls oko-planet.su.

Vairāk nekā 60% Polijas valsts pilsoņu uzstājas pret valsts iestāšanos eirozonā. Sabiedrības viedokļa pētīšanas centrs februārī veica socioloģisko pētījumu, kura mērķis bija uzzināt sabiedrības viedokli par eiro ieviešanu Polijas valsts teritorijā.

Eiroskeptiķi šajā aptaujā uzvarēja – 64% poļu nobalsoja pret eiro ieviešanu. Tikai 29% vēlas pāriet uz vienoto Eiropas valūtu.

Pēc respondentu viedokļa, eiro ieviešana ierosinās cenu paaugstināšanos tirgū – tā uzskata 59% aptaujāto respondentu. Vēl aptaujātie poļi minēja, ka pārejot no zlota uz eiro tiek piedāvāts neizdevīgs valūtas apmaiņas kurss, tam piekrīt 36% aptaujāto.

35% respondentu uzskata, ka valūtas maiņa atvieglos ceļošanas procedūru, jo visur pastāvēs vienotā valūta.

Katrs piektais respondents atzīmē, ka pāreja uz vienotu valūtu traucēs Polijai attīstīt valsts finanšu politiku. 16% aptaujāto cer, ka vienotas valūtas ieviešana arī atvieglos uzņēmējdarbības attīstību ES telpā. 13% domā, ka vienotās valūtas ieviešana palīdzēs piesaistīt ārvalstu investoru līdzekļus. Katrs desmitais respondents uzskata, ka pēc eiro ieviešanas depozītu procentu likme samazināsies un cer, ka kredīti paliks lētāki.


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий