Ūdens līmenis Daugavā diennaktī ceļas par 7 cm: Novada avārijas brigādes gatavas rīkoties

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sakarā ar siltāka laika iestāšanos ūdens līmenis Daugavā visai ātri paaugstinās. Vakar vakarā tas bija sasniedzis 1,05 metru, diennakts laikā paceļoties par 7 cm.

Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts paziņoja portālam Gorod.lv, ka trešdien, 10.aprīlī, notikušajā Civilās aizsardzības komisijas sēdē tika pieņemts lēmums par dežūrām diennakts laikā, ja ūdens līmenis pārsniegs 7,5 metrus.
Nepieciešamības gadījumā riska zonā esošo rajonu iedzīvotāji tiks izmitināti Medumu speciālajā internātpamatskolā. Pēc Aizbalta vārdiem, skolā var izmitināt līdz 100 cilvēkiem un vairāk, ja skolēniem piešķirs brīvdienas un nosūtīs uz mājām.

Tāpat visiem pagastu vadītājiem uzdots rūpīgi pārbaudīt, cik daudz cilvēku šobrīd dzīvo Daugavpils novadā esošo vasarnīcu ciematiņu teritorijās.

Pagaidām speciālisti neko neprognozē, jo viņu rīcībā nav precīzas informācijas par situāciju Baltkrievijā, tomēr izveidotās avārijas brigādes gatavas rīkoties.

Pēc Aleksandra Aizbalta domām, ledus iešana Daugavas posmā pie mūsu pilsētas varētu sākties 14.-18.aprīlī, tomēr spridzināt ledu, kā to plāno darīt Krāslavā, jēgas nav. „Spriežot pēc iepriekšējo gadu pieredzes, mūsu posmā ledus iešana sākas no divu metru līmeņa un nonāk līdz Līksnai, kur veidojas sastrēgumi. Sasniedzot 5 metrus, ledus iešana turpinās līdz Nīcgalei, kur atkal veidojas sastrēgumi”. 
 


Написать комментарий