Hamiltons uzvar Ķīnas “Grand Prix” kvalifikācijas sacensībās

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

"Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Ķīnas "Grand Prix" izcīņas - kvalifikācijas sacensībās.

Kvalifikācijā sportisti bija ļoti taupīgi pret riepām, tāpēc centās veikt maz apļu un šoreiz aiz Hamiltona nākamais veiksmīgākais bija "Lotus" vienības somu braucējs Kimi Raikonens.

Trešo labāko apļa laiku izšķirošajā sesijā uzrādīja "Ferrari" braucējs Fernando Alonso no Spānijas, kuram sekoja Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs no Vācijas.

Pirms tam sestdien risinājās arī trešā brīvo treniņbraucienu sesija, kurā ātrākie braucēji bija "Ferrari" braucēji Alonso un Masa. Sacīkstes svētdien sāksies 10:00 pēc Latvijas laika.

Pēc diviem posmiem pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 40 punktiem ir Fetels, kuš par deviņiem punktiem apsteidz Raikonenu. Trešais ar 26 punktiem ir Vēbers.

Tikmēr Konstruktoru kausa ieskaitē līderi ar 66 punktiem ir "Red Bull", kuriem ar 40 punktiem seko "Lotus" un "Ferrari".
Šosezon 19 posmu garumā sacentīsies 11 komandas (par vienu mazāk nekā pagājušajā sezonā) un 22 braucēji, no kuriem pieci ir sacīkšu debitanti.


Написать комментарий