Veco mantu otrā dzīve „Saules skolā”: gumijas zābaks vāzes lomā un svečturi no glāzēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kādas populārās kinofilmas varone apgalvoja, ka nav nekā neiespējama cilvēkam ar intelektu. Šo apgalvojumu apliecina izstāde „Veco mantu otrā dzīve”, kura tika atklāta Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola”.

Vidusskolas direktore Ilona Linarte-Ruža pastāstīja, ka izstādē piedalās pedagogi, kuriem patīk radoši izpausties, tādēļ vecās mantas viņu rokās tiešām ieguvušas otro dzīvi.

Pateicoties fantāzijas lidojumam un radošajai pieejai, vecs gumijas zābaks kļuva par vāzi ar pavasara puķēm. Nedaudz izgreznotas vecās vīna glāzes tiek izmantotas kā neparasti svečturi, vecais molberts kļuvis par ekskluzīvo pakaramo, izgleznotais koka galds var ienest mājas interjerā mūsdienās pieprasīto vintāžas stila elementu, savukārt ar metāliskām pogām izšūtas mājas čības varētu izkonkurēt pat Šeherazādes apavus.

Pēc apģērba dizaina pasniedzējas Aidas Surinas vārdiem, prasmīgajās rokās daudzi priekšmeti var iegūt otro dzīvi. Piemēram, veco rullīti apģērba tīrīšanai var izmantot daudz ilgāk, aptinot to ar līmlentes otro pusi, bet, lai tas izskatītos košāk, jāizvēlas krāsainā līmlente.

Pasniedzēja uzskata, ka tieši padomju laikā esošais deficīta jēdziens iemācīja vecās mantas uztvert radoši un saimnieciski: no mammas kleitas uzšūt sev stilīgus svārkus, bet no koka plāksnes izgatavot ekskluzīvas krelles vai auskarus.

Kā zināms, viss ģeniālais ir vienkārši. Neizmetot ārā vecās mantas un izmantojot savu fantāziju, var radīt kaut ko oriģinālu, piešķirot otro dzīvi mantai, kas jau ir savu nokalpojusi.

Visdrīzāk izstādes apmeklētāji ņems vērā redzēto un turpmāk nesteigsies mest ārā vecos krēslus, skapjus un galdus, bet dāvās tiem vēl vienu iespēju.

Izstāde Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolā „Saules skola” būs apskatāma līdz 6.jūnijam.



Написать комментарий