Uzvaras svētku svinīgajā gājienā un mītiņā Daugavpilī piedalījās tūkstošiem pilsētnieku

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šodien, 9.maijā, Daugavpils svin Lielās Uzvaras 68.gadadienu. Svinīgajā gājienā no Slavas skvēra un Dubrovina parku gandrīz nebija Lielā Tēvijas kara veterānu, toties bija daudz jauniešu un bērnu, kuriem uz krūtīm bija piespraustas Georgija lentītes.

Neskatoties uz darba dienas vidu, pilsētas parkā bija daudz pilsētnieku. Viņi nolika ziedus pie Mūžīgās uguns un apsveica veterānus.

Atklājot piemiņas mītiņu, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja no pilsētas vadības vārda apsveica visus veterānus, kara bērnus, koncentrācijas nometņu gūstekņus, blokādes dalībniekus un visus pilsētniekus ar Uzvaras svētkiem, novēlot viņiem mieru, ticību un cerību.

Apsveikumiem pievienojās arī Krievijas un Baltkrievijas Ģenerālkonsuli Daugavpilī. Krievijas diplomāts Oļegs Ribakovs pateicās visiem, kuri savulaik nodrošināja uzvaru karā, īpaši atzīmējot, ka pašreizējā jaunatne atceras šo nozīmīgo dienu un tai jāsaglabā šī piemiņa uz visiem laikiem, nododot to saviem bērniem.

Baltkrievijas Republikas Ģenerālkonsuls Viktors Geisiks atgādināja par Lielā Tēvijas kara zaudējumiem: tika nodedzinātas pilsētas un ciemati, daudzi no kuriem tā arī netika atjaunoti, tādēļ mēs nedrīkstam aizmirst par karu, nododot piemiņas stafeti jaunākajām paaudzēm.

Visus klātesošos apsveica arī Daugavpils Jaunbūves pirmās vecticībnieku draudzes virsgans, Pomoras baznīcas Centrālās padomes priekšsēdētājs Aleksijs Žilko un Daugavpils apriņķa prāvests, Daugavpils Borisa un Gļeba katedrāles virspriesteris Georgijs Popovs.

Viņi pateicās veterāniem un kara dalībniekiem par Uzvaru un atzīmēja, ka šogad, tāpat kā pirms 68 gadiem, gandrīz vienlaicīgi tiek svinēti vairāki nozīmīgi svētki: Lieldienas, Svētā Georgija Uzvarasnesēja piemiņas diena un Uzvaras svētki. Garīdznieki novēlēja veterāniem un viņu ģimenēm veselību, dvēseles mieru, gara spēku un visa iecerētā piepildīšanos. Pēc tēva Georgija vārdiem, priecē, ka jaunieši aktīvi piedalās Uzvaras svētku pasākumos.

Debesīs tika palaisti vairāki baloži un krāsaini gaisa baloni. DAKCB (ДОБАК) valdes priekšsēdētāja Ivana Terehova emocionālo uzrunu sagaidīja ar aplausiem un „Urā!” saucieniem. Veterāns novēlēja cienīt viens otru, cīnīties pret nacismu visās tā izpausmēs un neaizmirst, kāda cena tika samaksāta par Uzvaru.

Pēc Klusuma brīža tika nolikti ziedi pie Mūžīgās uguns.

Svētku pasākumi turpināsies šovakar: plkst.19:00 Dubrovina parkā notiks svētku koncerts, bet plkst.22:00 būs uguņošana.



Написать комментарий