Līvānos būs skatāma mākslinieces Sanri gleznu personālizstāde

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Šogad, no 11. maija līdz 6. jūnijam  Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā būs skatāma mākslinieces Sanri gleznu personālizstāde „Katram savs burkāns”.

Māksliniece Sanri īstajā vārdā Sandra Poplavska ir māksliniece no Daugavpils. Studē Mākslu Daugavpils Universitātē un ir ieguvusi akadēmisko grādu Latvijas Mākslas akadēmijā. Šobrīd nedaudz aizraujas ar keramiku, video un fotogrāfiju. Māksliniece ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, Daugavpils reģiona mākslinieku asociācijas biedrs, savā laikā arī pati vadījusi Daugavpils jauno mākslinieku neformālo biedrību "Kāpēc 5", kas organizēja izstādes un performances.

Pēdējos divos gados aizraujas vairāk ar portreta foto, bet glezniecība ir palikusi par hobiju. Līdz mākslai nācās iet caur jurisprudences studijām, iegūts biroja organizatora diploms, iepazinusies arī ar komerciju vietējā veikalā, pasākumu organizēšanu un darbu muzejā. Šobrīd māksliniece atzīstas, ka ir laimīgs brīvmākslinieks. Savukārt jautājot par izstādi māksliniece atbildi tā: „Nemīlu runāt par saviem darbiem, kā arī par to kāpēc es to daru, un kas ir redzams manos darbos. Lai darbi paši runā. Īsumā varētu teikt tā, ka izstāde ir par dažādo un īpašo, par sevi un par tevi un par to, ka visi zin’ kā labāk vajag. Šī izstāde ieplānota ļoti viegla tikai ar nelielu zemtekstu, kurš iekļauts  izstādes nosaukumā.”

Tos kurus izstāde ir ieinteresējusi to varēs apskatīt no šī gada 11. maija līdz pat 6. jūnijam. Savukārt 18. maijā no plkst. 19:00 – 1:00 Muzeju nakts 2013 ietvaros izstāde būs skatāma bezmaksas.


Написать комментарий