Lielbritānijas ārlietu ministrs: ES pārdzīvo leģitimitātes krīzi

foto: itar-tass.com
foto: itar-tass.com

Berlīnē oficiālās vizītes laikā Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs paziņoja, ka dalībvalstu neapmierinātība par ES pārvaldes struktūru liecina par leģitimitātes krīzi. Ministrs apgalvoja, ka ES necenšas risināt esošās problēmas, bet pretēji – pastiprina tās, ziņo portāls tvrain.ru.

„Uzticības līmenis ES institūcijām ir zemākais kopš ES dibināšanas,” teica Lielbritānijas ārlietu ministrs, „To, ko mēs pašlaik redzam, ir leģitimitātes krīze, to var pārvarēt, ja būs veiktas attiecīgās reformas ES pārvaldes struktūrā.”

Ministrs uzskata, ka nepieciešams palielināt nacionālo parlamentu pilnvaras, jo beigu rezultātā, tieši valsts parlaments nes atbildību pret iedzīvotājiem. Pašlaik ES pārvaldes struktūrā esošās institūcijas necenšas risināt pastāvošās problēmas, tieši otrādi pastiprina tās, konstatēja Viljams Heigs.

Pašlaik Deivida Kamerona valdība izstrādāja speciālo plānu, ar kura palīdzību centīsies atgriezt atpakaļ nacionālajam parlamentam daļu no suverēnajām pilnvarām, kuras agrāk bija nodotas ES institūciju jurisdikcijā. 


Написать комментарий