Policija jau konstatējusi piecus iespējamos pārkāpumus pašvaldību vēlēšanās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, līdz pulksten 11:00 policijā fiksēti 5 gadījumi, kas saistīti ar iespējamiem pārkāpumiem pašvaldību vēlēšanu norisē, portālu "Delfi" informēja policija.

Četri gadījumi fiksēti Latgales reģionā, no kuriem divos Rēzeknē uz ielas atradās cilvēku grupas, kas bija ģērbušās T-kreklos ar politiskās partijas logotipu, savukārt Aglonā uz kāda veikala sienām atradās plakāti ar informāciju par deputātu kandidātiem. Tiek vērtēts minētās informācijas saturs kontekstā ar normatīvajos aktos paredzētajiem aģitācijas ierobežojumiem.

Vienā gadījumā policijā tika saņemta informācija, ka Ilūkstes novadā notiek vēlētāju balsu pirkšana. Pašlaik policijā notiek visu faktu pārbaude, lai noskaidrotu vai šajā gadījumā ir saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Viens gadījums fiksēts Jēkabpilī, kad nebija noņemts kādas politiskās partijas plakāts, taču paši pārstāvji par to informēja policiju un plakātu noņēma.

Policija norāda, ka nereti politiskās partijas savai priekšvēlēšanu aģitācijai izmanto reklāmas komersantu pakalpojumus, līdz ar to Valsts policijai ir jānoskaidro par aģitācijas savlaicīgu nepārtraukšanu atbildīgais pārkāpuma izdarītājs.

Latvijā vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanām jebkāda politiska aģitācija ir aizliegta.


Написать комментарий