Amerika un Ušakova pārstāvētās partijas varētu sadarboties arī Saeimas vēlēšanās

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Andra Amerika vadītā "Gods kalpot Rīgai" (GKR) Saeimas vēlēšanās ar atsevišķu sarakstu neplānojot startēt, taču partija varētu deleģēt savus pārstāvjus "Saskaņas centra" (SC) Saeimas deputātu kandidātu sarakstam, pirmdien Latvijas Radio atklāja Ameriks.

"Ja būs abpusēja piekrišana, tiešām neizslēdzu kandidātu deleģēšanu SC sarakstā Saeimas vēlēšanās," intervijā sacīja Ameriks.

Atsevišķam startam Saeimas vēlēšanas neesot pamata, jo GKR ir Rīgas partija, bet Latvijā ir pieci vēlēšanu apgabali, kas pamatīgi sarežģītu iekļūšanu parlamentā. "Tad reģionālajām partijām vai nu jāapvienojas vai jāslēdz līgums ar tām partijām, kas piedāvā savus kandidātus visos piecos reģionos," norādīja Ameriks, kurš pats uz Saeimas vēlēšanām neplānojot startēt. "Es nebūtu gatavs kandidēt. Strādāšu visu sasaukumu Rīgā," komentēja Rīgas vicemērs.

Portāls "Delfi" atgādina, ka sestdien notikušajās vēlēšanās Rīgas pašvaldības Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) provizoriskie rezultātu apkopojums rāda, ka līdzšinējie Rīgas atslēgu turētāji politisko partiju apvienība "Saskaņas Centrs", Partija "Gods kalpot Rīgai" saņēmuši 58,54% vēlētāju atbalstu un ieguvuši 39 no 60 Domē esošajām deputātu vietām, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Sliktāk nekā prognozēja "Exit pools" klājies Nacionālajai apvienībai (NA), kas saņēmusi 17,86% un 12 deputātu mandātus. "Vienotība" saņēmusi 14,3 % vēlētāju atbalstu un 9 deputātu vietas.

Vistuvāk iekļūšanai Domē bijusi "Latvijas zaļā partija", kas saņēma 3,99 % vēlētāju atbalstu. "Centriskā partija Latvijas Zemnieku savienība" saņēmusi 1,88 % balsis, bet "Reformu partija" 1,58%.


Написать комментарий