Studenti un DU darbinieki veica iepazīšanās praksi ar Maskavas augstākās izglītības iestādēm

foto no J.Lukjanovas personīga arhīva
foto no J.Lukjanovas personīga arhīva

12.jūnijā delegācija no sešiem studentiem, DU mārketinga direktoru Jāni Kudiņu un docētāju Intu Ostrovsku devās uz Maskavu, lai iepazīties ar Krievijas galvaspilsētas augstākās izglītības iestāžu darbu.

Tā, Jevgēņijs Bogdāns, Diāna Vanaga, Evgēnija Žigisova, Jūlija Lukjanova, Anna Andiņa un Rihards Sisojevs pārstāvēja Sociālo un Humanitāro  zinātņu fakultātes, delegācijas dalībniekiem septiņu dienu laikā bija iespēja iepazīties ar M. Lomonosova Maskavas Valsts universitātes Baltistikas filoloģijas fakultātes vadītāju un studentiem, Jauniešu padomi un protams iepazīties ar Krievijas galvaspilsētu. Šīs programmas organizācijā lielu ieguldījumu deva Straptautisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Miloserdova un tūrisma aģentūras īpašnieks Aleksejs Evdošenko.

Pirmajā dienā studenti un darbinieki veica ekskursiju pa pilsētu, pateicoties kurai delegācija ne tikai iepazinās ar pilsētas attīstības vēsturi, bet arī kultūru un pilsētas ikdienas dzīvi. Saņēma padomus, kuri palīdzēja uztvert pilsētu kopumā. Bija nepieciešams patstāvīgi iemācīties orientēties pilsētā.

Ir jāatzīmē tas, ka DU pārstāvji izbaudīja neaizmirstamas emocijas, jo apmeklēja Kremli un Arsenālu, ekskursija pa Vladimiru un Suzdaļu, gājiens uz „Lenkom” teātri, Tretjakova galeriju, Kosmonautikas muzeju, Ostankinas torni un  Yandex ofisu.

It sevišķi jāatzīmē vizīti uz M.Lomonosova Maskavas Valsts universitāti, kur notika tikšanās ar Baltistikas centra vadītāju Olgu Sinevu un studentiem, kuri piecu gadu garumā studē latviešu un lietuviešu valodu un kultūru, šeit lielu lomu spēlē  MVU un DU sadarbība. Sadarbības rezultātā augstākās izglītības iestādēs sāka pasniegt vieslektori un studenti var piedalīties apmaiņas programmā.

Tikšanās laikā arī notika pārrunas ar Jauniešu padomi, kur tika apspriestas brīvprātīgā darba perspektīvas un jauniešu aktivitāte šajā jomā. Tikšanās laikā katrs izdarīja secinājumus un guva nepieciešamo informāciju, kura spētu attīstīt ideju.

Portālam Gorod.lv Jānis Kudiņš pastāstīja, ka līdzīga tikšanās pirmo reizi bija organizēta pagājušajā gadā, šoreiz kopīgais darbs nesa jaunas idejas un plānus, kuri ļautu nostiprināt sadarbību DU ar MVU sociālo zinātņu jomā un kopīgo projektu izstrādē.


Написать комментарий