Līgo vakarā astoņus gadus vecs bērns sadzeras alu un nonāk slimnīcā

foto: bebaltic.lv
foto: bebaltic.lv

Vidzemes reģionā 24. jūnijā mediķiem nācies palīdzēt kādam alkohola reibumā esošam bērnam. Aizbraucot uz izsaukuma vietu, konstatēts, ka astoņus gadus vecais bērns saindējies ar alkoholu, un cietušais tika nogādāts Vidzemes slimnīcā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāvji portālam nra.lv stāsta, ka izsaukumu veikuši cietušā bērna radinieki. Vēlāk tika noskaidrots, ka bērns, tāpat kā visa pārējā kompānija, dzēris alu. Incidents visticamāk noticis vecāku nolaidības dēļ.

Cietušais nekavējoties nogādāts Vidzemes slimnīcā, kur tam tika veikta nepieciešamā palīdzība, taču slimnīcas pārstāvji atsakās sniegt jebkādu informāciju par bērna veselības stāvokli. Par incidentu ziņots arī policijā. NMPD pārstāvji apgalvo, ka iepriekšējos gados šādi gadījumi, kur pieaugušo klātbūtnē atrasts bērns alkohola reibumā, nav reģistrēti.

Kā šorīt ziņots LNT raidījumā „900 sekundes”, aizvadītajos svētkos mediķiem bijis vairāk darba nekā ierasts, īpaši pieaudzis traumu skaits. NMPD vadītājs Armands Ploriņš stāstīja, ka izsaukumu bijis par 20% vairāk nekā ikdienā, no tiem trešā daļa saistīta ar dažādām traumām.

Daudz traumu bijis saistīts ar apdegumiem. Cilvēki gan krituši ugunskuros, gan mēģinājuši aizdedzināt grilus ar nepiemērotiem šķidrumiem, piemēram, benzīnu. Gūtas traumas, lecot uz galvas ūdenī, kā arī konstatēti noslīkšanas gadījumi. Svētkos tikušas pārvērtētas gan ēšanas, gan dzeršanas spējas, tāpēc notikusi saindēšanās.

A.Ploriņš lielo traumu un negadījumu skaitu svētkos pamato ar labajiem laikapstākļiem. Tie motivē cilvēkus iesaistīties dažādās aktivitātēs.


Написать комментарий