HIV vīruss ir labs līdzeklis cīņā pret ģenētiskajām slimībām

foto: premierpolyclinic.com
foto: premierpolyclinic.com

Zinātnieki no Itālijas izgudroja kā HIV vīrusu izmantot cilvēka labā. Līdz šim ģenētiskās slimības uzskatīja par neārstējamām, taču zinātnieki no Itālijas pierādīja pretējo, ziņo portāls www.health-ua.org. 

HIV vīruss ir noderīgs ģenētiskajā terapijā, pateicoties spējai ātri inficēt šūnas. Seši bērni ar retām ģenētiskām slimībām izārstējās, pateicoties jaunajai ģenētiskai terapijai, terapijas laikā HIV infekcija nonāca organismā un likvidēja šūnas ar nepareizo ģenētisko kodu.
Trīs bērni dzima ar neizārstējamo MLD ģenētisko slimību, tā ir neiroloģiskā slimība, kura sagrauj smadzenes. Šī slimība neļauj bērnam nodzīvot ilgāk par pieciem gadiem, slimības simptomi parādās divu gadu vecumā.

Pateicoties jaunizveidotajai terapijai, bērni izveseļojās un dzīvo pilnvērtīgu dzīvi. Vēl trīs bērni slimoja ar WAS ģenētisko slimību, tā nav tik bīstama kā MLD, taču slimojošie visu dzīvi cieš no šīs slimības. Ģenētisko terapiju uzskata par vienu no efektīvākajām metodēm cīņā pret ģenētiskajām slimībām, taču pēc vairākām neveiksmēm zinātnieku vidū interese pret šo terapiju pazuda. Pēc itāļu zinātnieku panākumiem var spriest, ka terapija ir efektīva un tā būs plaši pielietojama.


Написать комментарий