Ģimene nopirka māju ar antīku lādi un pēkšņi kļuva bagāti

foto: telegraf.com.ua
foto: telegraf.com.ua

Kāda ģimene, kura iegādājās dzīvojamo māju Dienvidu Kensingtonā, tajā atrada kaut ko vērtīgu, tā vēstīts „TELEGRAF”.

Uzkopšanas laikā tika atrasta antīka lāde, kuru iepriekšējais mājas īpašnieks iegādājās izsolē 1970. gadā. Izrādījās, ka šī lāde, kas pagatavota no ciedrkoka un pārklāta ar zelta laku, ir 1640. gada japāņu darinājums, kas reiz ir nozaudēts. Viens no muzejiem – Viktorijas un Alberta muzejs – vairākkārt ir mēģinājis atrast šo vērtīgo lietu, pēdējā informācija par to ir meklējama 1941. gadā. Lāde, kas ir viena no 10 pasaulē atrastajām, vienkārši gulēja kādā mājā Dienvidu Kensingtonā, kas ir apmēram vienas jūdzes attālumā no augstāk minētā muzeja.

Amsterdamas valsts muzejs iegādājās eksponātu par 6,3 miljoniem sterliņu mārciņām. Amsterdamas valsts muzejā Austrumāzijas mākslas nodaļas kurators paziņoja, ka lādi ir veidojis viens no labākajiem meistariem.

Antīkajai lietai ir unikāla vēsture, kas to padara izteikti īpašu. Tai ir ļoti laba  kvalitāte un detaļu izstrāde. „Izsoles laikā radās iespaids, ka lāde patiesi pieder mūsu muzejam. Mums ir liels gods pievienot šo eksponātu mūsu kolekcijai,” paziņoja Fitski.
 


Написать комментарий