Kā Daugavpilī iedzīvojas uz invalīdu rēķina

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dažu nedēļu laikā tiek veikta Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes (SLP) finanšu un saimnieciskās darbības pārbaude.

Iekšējā audita nodaļas vadītāja pienākumus pildošais Vladimirs Pjankovskis pastāstīja, ka pārbaude vēl neesot pabeigta, tomēr jau konstatēti daži pārkāpumi.

Tie attiecas uz lietoto trenažieru iepirkumu Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centra vajadzībām. Trenažieri izmaksāja 3 000 latu, bet zrādījās, ka viens no trenažieriem bija salauzts, cits domāts fiziski spēcīgiem cilvēkiem, nevis senioriem.

Kā otrais pārkāpums tika konstatēts, ka pagājušā gada beigās un šī gada sākumā SKP iztērējusi lielas naudas summas informācijas sniegšanai vietējiem plašsaziņas līdzekļiem – laikrakstiem un informācijas portāliem. Saskaņā ar līgumiem šim mērķim tika iztērēti vairāk nekā 10 000 latu. Pārkāpums ir saistīts ar to, ka līdzekļi tika maksāti tiešā veidā, tie netika iekļauti budžetā un tos neapstiprināja Domes deputāti.

Pēc V.Pjankovska domām, noteikti jāpublicē informācija par pilsētas iestādes darbību, tomēr tas jādara prātīgi, netērējot lielu naudu.
Savukārt Sociālo lietu pārvaldē portālam Gorod.lv paziņoja, ka pēdējos gados viņi piedāvā 1. un 2.grupas invalīdiem īpašus atvieglojumus – iespēju abonēt televīziju ar atlaidi. Gulošiem un sēdošiem slimniekiem iesniedzot attiecīgu medicīnisku izziņu, SLP apmaksā pusi no abonēšanas maksas. Šī gada jūlijā šo iespēju izmantoja 74 cilvēki.

Jāatzīmē, ka cilvēkiem nav īpašas izvēles variantu ziņā, jo šo pakalpojumu piedāvā televīzija Dautkom. Cilvēkiem netiek piedāvāta starta pakete, kurā ir 21 televīzijas kanāls un kas maksā 3,50 latus (ar atlaidi – 1,75 lati), bet gan populārā pakete, kuras maksa ir 5,80 lati un kurā ir pieejami 33 kanāli (ar atlaidi tā maksā 2,90 latus).

Jāpiebilst, ka Lattelecom ekonomiskā pakete maksā 4,36 latus.


Написать комментарий