Ar uguns skulptūras atklāšanu uzsāks Marka Rotko 110 gadu jubilejas svinības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 12. līdz 25. augustam mūsu pilsētā būs notikums, ar kuru tiks uzsāktas Marka Rotko 110 gadu jubilejas svinības, tā ir starptautiska keramikas mākslas konference „LANDescape”.

Jāatzīmē, ka „Daugavpils Māla mākslas centrs” ir vien no aktīvākajiem visā Latvijā, kas atbalsta un attīsta māla izstrādājumu mākslu, veidojot izstādes, radošus meistaru festivālus un konferences. Nav brīnums, ka, sadarbībā ar tik unikālu vietu, kas jau paspējis kļūt par vienu no populārākajiem tūrisma objektiem ziemeļaustrumu Eiropā, kā Marka Rotko mākslas centrs, tas ir organizatora lomā šajā starptautiskajā konferencē.

Interesanti, ka divu nedēļu laikā Daugavpilī ciemosies 25 mākslinieki no 13 valstīm, tādām kā Lietuva, Vācija, Nīderlande, Zviedrija, Spānija, Turcija, Ukraina, Krievija, Rumānija, Īrija, Austrija, ASV, un, protams, Latvija, kas savā starpā sadarbosies, prezentēs sava darba augļus, lasīs lekcijas, pasniegs meistarklases un tiksies ar visiem mūsdienu keramikas mākslas interesentiem.

„LANDescape”, kā atzīmē paši konferences organizatori, varētu kļūt par vienu no ietekmīgāko ikgadējo reģiona pasākumu, kas veltīts mūsdienu keramikas mākslai.

Tāpēc visi interesenti tiek aicināti nelaist garām iespēju kļūt par dalībnieku daudzkārtējās izstādēs, apmeklēt radošās darbnīcas, noklausīties lekcijas, kā arī piedalīties mistiskās uguns skulptūras atklāšanā, kurā piedalīsies zviedru mākslinieki Karīna Kresti, Johans Helmanis un Kata Kolts.


Написать комментарий