Rakstniece 12 gadus dzīvo celibātā un pārsteidz ar saviem uzskatiem

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Francūziete Sofija Fontanela (Sophie Fontanel) pārsteigusi Franciju ar savu jaunāko grāmatu "Māksla gulēt vienai" ("The Art of Sleeping Alone") un atklāj, kādēļ sabiedrību šokē celibāts, vēsta izdevums "Telegraph".

Mūsdienās sekss ir neatņemama cilvēka dzīves sastāvdaļa un tā trūkums tiek uzskatīts par problēmu un kaut ko neveselīgu. Ja sieviete pati izvēlas atteikties no seksa, daudziem cilvēkiem tas šķiet neiedomājami un savādi, raksta "Telegraph".

Tomēr  50 gadus vecā žurnāliste un Francijas izdevuma "Elle" redaktore Sofija Fontanela 12 gadus atteicās no seksuālajām attiecībām un vienlaikus vēroja citu cilvēku attieksmi pret viņas apzināto izvēli - celibātu.

Viņas jaunākā grāmata izraisījusi daudz diskusiju gan medijos, gan blogos, gan forumos.

"Cilvēki bija neizpratnē par manu lēmumu ievērot celibātu un uzskatīja, ka esmu jocīga," saka Sofija. "Pēc grāmatas izdošanas es sapratu, ka esmu aizskārusi reti apspriestu tēmu. Pie manis vērsās daudzas sievietes un atzina, ka arī viņas ir atteikušās no seksa".

"Es biju pārsteigta, cik ļoti cilvēki ir šokēti par manu izvēli. Viņi vienkārši neizrāda to, cik ļoti paši ir reizēm neapmierināti ar savu seksuālo dzīvi. Piemēram, biežo frāzi "mēs mīlējāmies cauru nakti" ir nepieciešams precizēt. Kurš gan spēj mīlēties visu cauru nakti bez jebkādām sarunām un miega? Manuprāt, par to vajadzētu runāt vairāk. Daudzas sievietes atsakās no seksa, jo viņas no tā negūst baudu. Celibāts ir labāks par sliktu seksu," paziņojusi rakstniece.

Pie šādas izvēles rakstniece nonākusi salīdzinoši vienkārši. Fontanela pārtrauca attiecības un viena devās brīvdienās, kuru laikā nolēma, uz kādu laiku atteiksies no seksuālām attiecībām. Šāds lēmums ievilkās 12 gadu garumā.

"Esmu pārsteigta par to, kas notiek apkārt. Cilvēki var publiski apspriest savu seksuālo dzīvi un ierakstīt seksa video, un neviens par to neko nesaka. Bet, kad es atklāti pasaku, ka atturos no seksuālām attiecībām, tas uzreiz kļūst par aizraujošāko sarunu tematu," stāsta Sofija.

"Manuprāt, daudzas sievietes sapratīs, par ko es runāju. Mēs dzīvojam brīvā zemē un, ja kaut ko nevēlamies, tad varam no tā izvairīties. Piemēram, runājot par to pašu seksu - ļoti interesanti ir pavērot tās sievietes, kuras patiesībā nevēlas seksuālas attiecības, bet turpina tās piekopt, visbeidzot, atsakoties no tām, aizbildinoties ar galvas sāpēm un nogurumu," skaidro Sofija.

"Tu sevi piespied būt seksuālajās attiecībās par spīti tam, ka tās nesniedz vēlamo baudījumu un piepildījumu, bet, vai tu vari gluži vienkārši apstāties?" jautā Sofija.

"Atbilde ir - jā, jo katrs cilvēks pats var izvēlēties, ko viņš vēlas un ko nevēlas darīt. Ja tavas seksuālās attiecības tevi neapmierina, tad nav jēgas tās turpināt."


Написать комментарий