Latvijā ražo 'iPhone' koka 'smokingus'

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Domājot par stilīgu ietērpu savam "iPhone", iespējams, der apsvērt ideju par videi draudzīgu dizaina produktu, kas tapis tepat Latvijā. 

Nedēļas nogalē, apmeklējot Mūsdienu amatniecības gadatirgu Brīvdabas muzejā, "Delfi" uzmanību piesaistīja kāds tirdzniecības stends, kurā tika prezentēti koka apvalki viedtālruņiem, ko paši ražotāji ar smaidu sauc par smokingiem.

Koka "smokingu" ražotāji ar lepnumu stāsta, ka par katru pārdoto ietvaru viņi iestāda divus kokus nākotnei, kā arī 6% no ieņēmumiem ziedo labdarībai.

"RixWood" koka ietvari tiek izgatavoti no pieciem dažādiem kokiem un otrreizējās pārstrādes materiāliem - kļavas, ozola, ķirša, riekstkoka un bubingas. Starp citu, bubinga ir ziedošs koks, kas aug Āfrikā un Dienvidamerikā, turklāt ieziemieši uzskata, ka šis koks uzlabo vīrieša potenci.

Ikviens vāciņš ir unikāls, turklāt to iespējams pasūtīt ar gravējumu - kādu no stiprajiem latvju rakstiem savai vai tālruņa aizsardzībai. Vismaz ar šādu mērķi koka "smokingu" esot iegādājies kāds no "RixWood" klientiem, kurš ikdienā ir lidotājs.

Uzņēmīgie puiši strādā arī pie citu produktu dizaina un ražošanas, šobrīd klāstā piedāvājot arī īpašas "miziņas" viedtālrunim, bet drīzumā piedāvājumā būšot arī koka somiņas jeb maciņi.

Ietvari un "miziņas" ir pieejami gan "iPhone 4", gan "iPhone 5" modeļiem.


Темы: , , , ,
Написать комментарий