Rēzeknē notiks radošas un atraktīvas jaunā mācību gada svinības

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Uzsākot jaunu mācību gadu, bērni kopā ar vecākiem ir aicināti svinēt zinību dienas svētkus radoši un atraktīvi!

Rēzeknē pirmajā skolas dienā ir iespēja apmeklēt dažādus pasākumus un, iesaistoties aktivitātēs, apgūt jaunas prasmes neformālā gaisotnē.

2.septembrī no pl.10:00 līdz pl.16:00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) darbosies "SENĀ SKOLA", kas ir kļuvusi par tradīciju ne tikai pirmklasniekiem pēc svinīgā brīža skolā, bet arī pieaugušajiem doties uz muzeju un pārbaudīt savas prasmes glītrakstīšanā ar tinti un spalvu vai rēķināt seno svaru un mēru sistēmā.

Šogad muzeja senajā skolā vecāki varēs atcerēties bērnības blēņas un atkal pamēģināt rakstīt uz skapja durvīm, muzeja speciālisti sola, ka bāriena par aprakstītām mēbelēm nebūs. Tāpat ikviens ir aicināts uz kādu brīdi būt pilnīgi atklāts - atnesiet uz muzeju savu kādreiz izveidotu špikeri un pastāstiet citiem par saviem skolas laika noslēpumiem.

Muzejā varēs iejusties 20.gadsimta 80.gadu skolēna tēlā un pielaikot tā laika skolas formas tērpu, kā arī apskatīties interesantas relikvijas no muzeja krājuma bagātībām - 19.gadsimta rokrakstu paraugus un 20.gadsimta mācību grāmatas, liecības un fotogrāfijas.

Arī Rēzeknes teātru aktieri 2.septembrī aicina ģimenes uz speciāli zinību dienai veltītiem svētkiem "Sveika, SKOLA!". Pa dienu var izvēlēties apmeklēt teātra - studijas "Joriks" izrādes latviešu vai krievu valodā Rēzeknes Nacionālo biedrību Kultūras namā (Latgales ielā 54).

Īpaši gaidīti būs pirmklasnieki, kuriem paredzētas arī skolai noderīgas dāvaniņas. Pl. 13:00 būs muzikālā stāsta pirmizrāde "MINCIS-RUNCIS UN VIŅA DRAUGI" krievu valodā Vladimira Petrova režijā, bet pl.14:00 jauniešu studijas izrāde "BURVJU VĀRDI" latviešu valodā Andra Ušpeļa režijā, kur bērniem būs jāiesaistās pasakas veidošanā un jāpalīdz aktieriem.

2.septembra vakarā pl.19:00 ģimenēm ir iespēja doties jautrā un savdabīgā laika ceļojumā - Rēzeknes Tautas teātra izrādē "Astoņos pie šķirsta" (režisore Māra Zaļaiskalns) varēs atgriezties laikā, kad sākās Pasaules plūdi, bet notikumi risināsies pavisam neierasti (Rēzeknes pilsētas Kultūras namā, Brāļu Skrindu ielā 3). Galvenie personāži izrādē ir trīs pingvīni, kuri atrodas dilemmas priekšā - Noasa šķirstā vieta atvēlēta tikai diviem, bet viņi ir trīs - kurš paliks? Pingvīniem izdodas "apiet" noteikumus, bet retoriskie jautājumi un pārdomas par Dieva esamību, un kāpēc Viņš uzsūtījis plūdus, paliek.

Izrādes notikumi bērnus un pieaugušos rosinās uz "kāpēc - tāpēc" sarunām par savstarpējām attiecībām, neziņas un iespēju meklēšanas robežām, piedošanas un prieka brīžiem. Izrāde stiprina neļauties apkārtējo uzspiestajiem spriedumiem, bet katram pašam atrast atbildes ne tikai par to, kas ir Dievs, bet arī par to, kas un kāpēc dzīvē ir jāmācās.

Kamēr mazie pirmklasnieki ar gladiolām rokās, kas garākas par pašiem, dosies uz skolu meklēt atbildes daudziem "kāpēc", tikmēr vecāki un visi ziedu mīļotāji aicināti 5., 6.un 7.septembrī doties uz Latgales Kultūrvēstures muzeju, kur pirmo reizi Rēzeknē gladiolu izstādē būs apskatāmas vairāk kā 100 gladiolu šķirnes.

Te varēs satikt selekcionārus no Latvijas gladiolu un īrisu biedrības un iegūt noderīgu informāciju par stalto ziedu audzēšanu. Gladiolu izstāde ir simbolisks sveiciens maziem un lieliem, kuri uzsāk vai atsāk skolas gaitas, kā arī vecākiem, kuru bērni dodas uz skolu.


Написать комментарий