Daugavpilī jaunajā mācību gadā pieaugs pirmklasnieku skaits, bet 10.klašu skolēnu būs mazāk

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Līdz jaunā mācību gada sākumam palikusi viena nedēļa. Pirmdien, 2.septembrī, 8 784 jaunie daugavpilieši dosies uz skolu, 830 no viņiem darīs to pirmo reizi.

Šo mācību gadu uzsāks 830 pirmklasnieki, kuri uzsāks skolas gaitas 18 mūsu pilsētas skolās, paziņoja Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Pirmsskolas izglītības iestādes apmeklēs 4 500 bērni.

Salīdzinājumā ar pagājušo mācību gadu skolēnu skaits ir nedaudz samazinājies. 2012.gada 1.septembrī Daugavpils pilsētas vispārizglītojošo iestāžu svinīgos pasākumus apmeklēja 8 801 skolēns.

Šajā mācību gadā par 94 cilvēkiem ir samazinājies 10.klašu skolēnu skaits: no 579 līdz 485. Neskatoties uz skolēnu skaita samazināšanas tendenci, kas ir vērojama gandrīz visās Daugavpils skolās, Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola” ievieš jaunās licencētās programmas un plāno skolēnu skaita pieaugumu no 339 līdz 390 cilvēkiem.

Patlaban 145 Daugavpils skolēni atrodas ārzemēs, 423 vecāki ir devušies uz ārzemēm, lai nodrošinātu savus bērnus ar visu nepieciešamo. Tas nozīmē, ka par bērniem rūpējas vecmāmiņas, vectētiņi, tantes, māsas, brāļi.

Šajā mācību gadā pilsētas skolās strādās 934 skolotāji, pirmsskolas izglītības iestādēs – 600 pedagogi. Mūsu pilsētas pedagoģiskais sastāvs ir pietiekami profesionāls un kvalitatīvs: 146 pedagogi ir ieguvuši maģistra grādu, vēl 20 turpina studijas mūsu valsts augstskolās.

Pašlaik 1 277 pedagogiem ir kvalifikācijas kategorijas, vairāk nekā 50 pedagogiem ir piešķirta augstākā kvalifikācija (4. un 5.), 886 – vidējā (3.), 320 – otrā kategorija, tikai 20 – pirmā. Šo kategoriju saņemšanai ir izveidotas īpašas ES programmas, kuru mērķis ir paplašināt pedagogu zināšanas un paaugstināt viņu atalgojumu.

Jaunais mācību gads Daugavpilī un Latvijā sāksies dienu vēlāk. Pedagogu darba galvenie uzdevumi joprojām ir kvalitatīvu zināšanu sniegšana, izmantojot dažādas mācību formas un veidus, individuālā pieeja katram bērnam, viņu iepazīšana ar valsts kultūrvēsturi, audzināšana patriotiskā garā utt.


Написать комментарий