“GE Money Bank” klientiem jāpasteidzas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) brīdina pensiju un pabalstu saņēmējus, ka GE Money Bank 20. septembrī izbeigs klientu apkalpošanu.

No vienas puses, tas ir labi, ka GE Money Bank pamet Latviju ļoti klusi un kārtīgi, nokārtojot visas formalitātes. No otras – skandālu trūkums tagad var izraisīt pārpratumus un paniku 21. septembrī, ja viens otrs bankas klients tikai tad pēkšņi pamanīs bankas slēgšanu.

GE Money Bank ir atradusi, kam nodot savus aktīvus un saistības. Bankas izveidoto patēriņa kreditēšanas un līzinga portfeli pārņems nākamais ārzemju investors Marginalen AB no Zviedrijas. Šajā gadījumā paliks spēkā visas GE Money klientu saistības – esošie līgumi un maksājumu grafiki, kā arī kontu numuri, uz kuriem jāveic maksājumi. Jaunievedumi ir tikai kreditora zīmols MG Capital un juridiskā adrese Rīgā, Cēsu ielā 31, 3. korpusā. Savukārt vietējā, turklāt Latvijas valstij piederošā banka Citadele no GE Money Bank pārņems privātpersonu un uzņēmumu norēķinu kontu apkalpošanu, depozītus, krājkontus un kredītus, kā arī GE Money Asset Management fondu un pensiju 2. un 3. līmeņa plānu pārvaldīšanu Citadeles grupas uzņēmumā IPAS Citadele Asset Management. «Tas nozīmē, ka banka Citadele uzņemas piedāvāt GE Money Bank klientiem līdzvērtīgus līguma nosacījumus no piedāvātā pakalpojumu klāsta,» darījumu skaidroja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza.

VSAA vēstījums nav uzreiz saprotams. Kāpēc gan VSAA prasa iesniegumus no pensiju un pabalstu saņēmējiem? Vai tiešām valsts iestāde nav spējīga saņemt no valstij piederošās bankas sarakstu ar savu klientu kontu jaunajiem numuriem Citadelē un turpināt uz tiem naudas pārskaitījumus parastajā kārtībā? «Šāds risinājums būtu iespējams, ja klienti būtu spiesti pāriet uz Citadeles banku, bet viņiem ir brīva izvēle naudu turpināt saņemt jebkurā Latvijas komercbankā, tāpēc bez paša klienta gribas izpausmes VSAA nevar ar Citadeles banku vienoties par naudas turpmāku pārskaitīšanu uz Citadeles banku,» Neatkarīgajai atbildēja VSAA preses sekretāre Iveta Daine. VSAA atgādina arī par iespēju saņemt pensiju un pabalstu piegādi dzīvesvietā, izmantojot Latvijas pasta pakalpojumu par 1,22 latiem par katru piegādi.

Kuri GE Money Bank klienti būs kavējušies izmantot brīvību līdz 20. septembrim slēgt kontu vienā bankā un atvērt nākamajā bankā vai pieteikties pastā un VSAA, to konti 23. septembri automātiski tiks atvērti Citadelē. Šādi klienti trīs un vairāk dienas netiks pie naudas savos kontos, kamēr viņi Citadelē saņems un VSAA paziņos savu kontu jaunos rekvizītus.

Citadeles Korporatīvo komunikāciju vadītāja Zane Udrase uzsvēra, ka Citadele uzņemas paziņot VSAA klienta vietā viņa jaunā konta rekvizītus, ja konts tiks atvērts pirms 20. septembra.


Написать комментарий