Sāk pārdot 3D skeneri, ar kuru mājas apstākļos var veidot dizainus 3D printeriem

foto: kadrs no Youtube video
foto: kadrs no Youtube video

Pārdošanā nonākusi ierīce, kas ļauj ātri skenēt objektus, lai pēc tam šo informāciju izmantotu 3D printerī un iegūtu reālu priekšmetu, vēsta BBC.

Lai ieskenētu vienkārša priekšmeta 3D attēlu, ierīcei nepieciešamas aptuveni 12 minūtes. Makerbot Digitizer lietotājiem nav nepieciešamas priekšzināšanas par 3D printēšanu.

Pēc tam, kad objekta 3D attēls ir noskenēts, var sākt tā printēšanu. Tam gan nepieciešama atsevišķa ierīce - 3D printeris. Pati kompānija Makerbot piedāvā divus 3D printera modeļus - 2 199 ASV dolāru un 2799 ASV dolāru vērtībā.

Makerbot Digitizer varētu būt noderīgs eksperimentētājiem un inovatoriem, kas darbojas arhitektūras, dizaina, mākslas un citās nozarēs, teikts uzņēmuma paziņojumā. Tāpat skenēšanas ierīces radītāji norāda, ka, iegādājoties ierīci, jābūt reālistiskiem: «Ar šīs ierīces palīdzību jūs nevarēsiet, piemēram, ieskenēt hamburgeru un pēc tam to apēst.»

3D skenētājs Makerbot Digitizer tiek pārdots par 1,4 tūkstošiem ASV dolāru (aptuveni 737 latiem), un pirmās preces pircējiem tiks piegādātas oktobrī. Kopš sākās pasūtījumu pieņemšana pieprasījums pēc ierīces radījis uzņēmumam pārslodzi, vēsta medijs.


Написать комментарий