Pamatskolas direktors: Ieviešot skolas formu, atrisinājām skolēnu personiskās higiēnas neievērošanas problēmu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Naujenes pamatskola ir vienīgā mācību iestāde Daugavpils novadā, kurā 2009.gadā tika ieviesta vienota skolas forma.

Pamatskolas direktors Pāvels Brovkins pastāstīja portālam Gorod.lv, ka skolas formas ieviešanas doma radās, jo bieži vien bērni nāca uz skolu sporta tērpos, lai nepārģērbtos pirms sporta nodarbības, minēto ne visai tīru tērpu viņi nēsāja visas dienas garumā. Līdz ar skolas formas ieviešanu, skolēni sāka pārģērbties pirms un pēc sporta nodarbības.

„Ieviešot skolas formu, atrisinājām arī personiskās higiēnas neievērošanas problēmu, tas ir ļoti svarīgi”, uzsvēra Pāvels Brovkins.

Pēc pamatskolas direktora vārdiem, pateicoties skolas formai, skolēna ģimenes finansiālais stāvoklis aiziet otrajā plānā, skolas forma palīdz apvienot skolēnus, norādot uz viņu piederību noteiktai mācību iestādei.

Pamatskolas pasākumos redzams, ka Naujenes pamatskolas skolēni vienotā skolas formā izskatās skaisti un akurāti.

Skolas formu veido kaklasaite, veste un svārki meitenēm un kaklasaite, veste un bikses zēniem. Vecāki ar to esot ļoti apmierināti. Skolas forma meitenēm maksāja 28 latus, zēniem – 32 latus.

„Pagaidām skolas formu nēsā tikai sākumskolas skolēni, ar laiku domājam ieviest to arī pamatskolā. Nākamgad, iespējams, to nēsās arī 5.klases skolēni”, pastāstīja Pāvels Brovkins.


Написать комментарий

Skolas formu drīkst tikai ieteikt, nevis pieprasīt. Ja būs nestilīga, nepirkšu.