Baltijas Frisbija čempionātā uzvar Lietuvas komanda

foto: sportacentrs.com
foto: sportacentrs.com

Sestdien un svētdien stadionā „Celtnieks” norisinājās 2013. gada Baltijas čempionāts frisbijā, kurā triumfēja Lietuvas komanda „Vorai”, kas apsteidza Rīgas un Ogres komandas, informē Sporta pārvaldes portāls.

Baltijas čempionāts pirmo reizi norisinājās Daugavpilī, kur par labākās vienības nosaukumu cīnījās deviņas komandas no Lietuvas, Igaunijas un Latvijas. Turnīra pirmajā fāzē komandas sacentās divās apakšgrupās, noskaidrojot tās četras komandas, kuras turpinās cīņu par medaļām. 

A grupā par uzvarētājiem kļuva Viļņas „Vorai”, kas interesantās un sīvās cīņās apspēlēja Ogres Frisbija klubu (OFK) un „Double Z” ar identisku rezultātu 15:10. Cīņā par otro vietu OFK pārspēja jau pieminēto Lietuvas komandu „Double Z”. 

B apakšgrupā izteikta favorīte bija „Ultimate Decision” (Rīga), kas izcīnīja vieglas uzvaras praktiski visās spēlēs. Otrā vieta Lietuvas komandai „KossMix”. Vissīvākā spēle „KossMix” bija pret Daugavpils Universitāti, kas tika uzvarēta ar 15:8. DU komandai šis turnīrs nebija tas veiksmīgākais, jo visās spēlēs tika zaudēts. Divas spēlēs pret igauņu komandām no Tallinas un Tartu bija ļoti līdzīgas, tomēr beigās tika piedzīvoti zaudējumi ar 10:15. Noslēgumā DU, kas jau otrās spēles sākumā traumas dēļ zaudēja vienu no saviem līderiem Rihardu Znotiņu, palika devītajā vietā. 

Pusfinālā „Vorai” viegli ar 15:3 pārspēja „KossMix”, bet OFK mazliet negaidīti ar 15:9 uzvarēja „Ultimate Decision”. Lielajā finālā „Vorai” ļoti efektīvi izmantoja zonas aizsardzību, kas sagādāja Ogrei milzīgas problēmas. Tehniskā un skaistā spēlē lietuvieši izcīnīja uzvaru ar 15:7. Mazajā finālā UD nācās panervozēt pret „KossMix”, tomēr spēles otrajā pusē izdevās salauzt pretinieku pretestību – 15:8. 

Par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts „Vorai” kapteinis Kestutis Bačkis, bet starp dāmām vērtīgākā bija Kristela Lints no Igaunijas komandas „Sexy Legs Junior”. Šajā Igaunijas komandā spēlēja arī DU pārstāvis Ilmārs Briedis. Spēles gara balvu saņēma OFK. 

1. Vorai 
2. Ogres Frisbija klubs 
3. Ultimate Decision 
4. KossMix 
5. Double Z 
6. Probably Some Latvians 
7. Sexy Legs Junior 
8. Tartu Turbulence 
9. Daugavpils Universitāte. 


Написать комментарий