Levša uzvar pasaules čempionātā triatlonā senioriem

foto: daugavpils24.lv
foto: daugavpils24.lv

Daugavpils triatlonists un Goda daugavpilietis Anatolijs Levša Londonā notikušajā pasaules čempionātā triatlonā ieguva divas medaļas, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

Viņš savā vecuma grupā kļuva par uzvarētāju sprinta distancē, kā arī ieņēma otro vietu olimpiskajā distancē.

Londonā norisinājās pasaules čempionāts triatlonā ne tikai elites grupā, bet arī citās vecuma grupās. 55-59 gadus veco sportistu vidū bija arī daugavpilietis Anatolijs Levša, kurš nostartēja lieliski. Sprinta distancē (750 metru peldējums, 20 kilometru riteņbraukšana, 5 kilometru skriešana) Anatolijs izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru, apsteidzot tuvāko sekotāju no Vācijas par 41 sekundi. Distanci Levša veica 1 stundā, 10 minūtēs un 37 sekundēs. Labāko trijnieku noslēdza Grieķijas pārstāvis. Peldēšanā Levšam ceturtais labākais rezultāts, riteņbraukšanā viņam septītais laiks, savukārt skriešanā viņš bija otrais ātrākais. 

Klasiskajā jeb olimpiskajā triatlonā (divreiz garāka distance par sprintu) uz starta stājās 117 sportisti, no kuriem finišēja 116 dalībnieki. Levša iesāka ļoti ātrā tempā, un pēc peldēšanas atradās ceturtajā vietā, no otrās vietas atpaliekot tikai desmit sekundes. Riteņbraukšanā rezultāts bija vājāks (13. vieta), toties skriešanā no vadošajiem sportistiem viņš bija pārliecinoši ātrākais, bet summā trešais. Stabilais sniegums kopvērtējumā ļāva ieņemt otro vietu, pie tam uzvarētājs no Šveices Levšu apsteidza tikai par minūti un 24 sekundēm. Vācietis, kurš palika trešais, Levšam piekāpās septiņas sekundes, bet pārējie konkurenti gandrīz divas minūtes. Distances veikšanai Anatolijam bija nepieciešamas divas stundas un 38 sekundes. 


Написать комментарий