Alkaida publicēja video atskaiti par nolaupītajiem ārzemniekiem

foto: ANI
foto: ANI

„Alkaida islāma Magriba valstīs” nodeva presei video, kurā redzami seši dažādos gados nolaupītie ārzemnieki. Par to 16. septembrī paziņoja Agence France-Presse.

Video saņēma Mauritānijas aģentūra ANI pēc kuras informācijas uzņemšana tiek datēta ar jūniju. Ierakstā parādās četri franči, viens holandietis, viens zviedrs un viens dienvidafrikānis. Parīze jau paziņoja, ka video ir patiess.

Daniels Laribs, kurš stādījās priekšā kā franču grupas līderis, paziņoja: „Esmu vesels, bet mani gaida nāve”. Tāpat viņš lūdza Francijas valdības un savas ģimenes palīdzību, tomēr kāda palīdzība tiek gaidīta, netiek paskaidrots.

Ieraksts tika publicēts tieši trīs gadus pēc četru franču nolaupīšanas, kura notika 2010. gada 16. septembrī Nigēras Arlitas pilsētā, kur atrodas urāna šahtas. Pārējie ārzemnieki tika nolaupīti Mali Timbuktu pilsētā 2011. gada novembrī.

„Alkaida islāma Magriba valstīs” ir teroristisks grupējums, kurš atrodas Alžīrā, bet darbojas arī citās Rietumāfrikas valstīs. Tā kaujinieki nereti uzbrūk ārzemniekiem un nolaupa tos.


Написать комментарий