Pēc galvenā saimnieciskā jautājuma atrisināšanas deputāts plāno atkal ieviest krievu valodas izmantošanu Daugavpils tramvajos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, kādu laiku pilsētas tramvajos visa informācija tiek sniegta tikai latviešu valodā, pasažieri vairs netiek aicināti iegādāties tramvaja biļetes krievu valodā.

Pēc Daugavpils Tramvaju uzņēmuma vadītāja Ēvalda Mekša vārdiem, tas ir saistīts ar Valsts valodas inspekcijas pārbaudi, kuras rezultātā tā pieprasīja neievietot tramvajos informāciju krievu valodā. Valsts valodas lietošana sabiedriskajā transportā ir obligāta, jo Tramvaju uzņēmums ir pašvaldības struktūra.

Tomēr, neskatoties uz Valsts valodas inspekcijas rekomendācijām, Daugavpils pilsētas domes deputāts Jurijs Zaicevs paziņoja portālam Gorod.lv, ka viņš plāno atrisināt šo jautājumu un atkal ieviest krievu valodas izmantošanu pilsētas tramvajos.

„Šobrīd tiek pētīta likumdošanas bāze. Tomēr, manuprāt, galvenais saimnieciskais jautājums ir pilsētas siltumapgādes sistēmas saglabāšana”, paskaidroja deputāts.

Jāatzīmē, ka pirms mēneša, komentējot sociālajos tīklos krievu valodas neizmantošanu tramvajos, deputāts Zaicevs izteica savu viedokli un solīja, ka tramvajos atkal tiks ievietota informācija krievu valodā.

Savukārt Tramvaju uzņēmuma vadītājs Ē.Mekšs atzina, ka, iespējams, jaunos tramvajos, kuri drīz tiks piegādāti pilsētā, informācija tiks ievietota arī angļu valodā. Nav noslēpums, ka pēdējā laikā Daugavpili apmeklē visai liels ārzemju tūristu skaits, kurus varētu ieinteresēt iespēja pavizināties pilsētas tramvajos.


Написать комментарий